Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

Focusul pe clienţii mari determină o creştere a portofoliului evaluat de Cushman & Wakefield Echinox

A.P. Ştirile Zilei /

Focusul pe clienţii mari determină o creştere a portofoliului evaluat de Cushman & Wakefield Echinox

Cushman & Wakefield Echinox va evalua pana la finalul anului 2020 proprietăţi cu o valoare totală cuprinsă între 4,2 şi 4,5 miliarde de euro, în uşoară creştere faţă de anul precedent. Rezultatele pozitive sunt obţinute datorită modelului de business adresat clienţilor mari care au nevoie de evaluări periodice pentru raportare financiară, taxe şi reevaluarea garanţiilor bancare, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Bogdan Sergentu, Head of Valuation & Consulting, Cushman & Wakefield Echinox: "Anul 2020 a fost marcat de pandemia SARS-CoV-2, de perioada de carantină şi restricţiile ce au urmat. A fost o perioadă plină de schimbări în ceea ce priveşte modul de lucru şi interacţiunea cu colegii şi clienţii, însă ne-am adaptat mai uşor decât am fi crezut la început. În timp ce pandemia şi incertitudinea creată de efectele acesteia asupra valorilor proprietăţilor imobiliare a dominat discuţiile cu clienţii, am reuşit să creştem activitatea departamentului în special pe segmentul clienţilor mari. Modul de lucru hibrid şi comunicarea online au dus la o eficientizare a muncii fără să afecteze fluxul de informaţii şi colaborarea."

Echipa de evaluări a Cushman & Wakefield Echinox este formată din opt membri cu o experienţă medie de peste 16 ani ȋn domeniu. În plus, compania acoperă sectorul evaluărilor la nivel naţional printr-o reţea locală de 20 de colaboratori specializaţi ȋn rapoarte pentru garantarea ȋmprumuturilor acordate persoanelor fizice sau IMM-urilor.

Bogdan Sergentu a adăugat: "După 12 ani, piaţa imobiliară trece din nou printr-o perioadă ale cărei efecte pe termen lung sunt dificil de anticipat. Sectorul mallurilor urbane a fost de departe cel mai afectat, înregistrându-se scăderi semnificative ale vânzărilor şi traficului. Anumite sectoare, precum cel al strip mallurilor si parcurilor de retail, au fost mai puţin afectate, în timp ce evoluţia sectorului de birouri este incertă în condiţiile în care tot mai multe firme optează pentru un sistem hibrid de lucru. Pe de altă parte, odată cu creşterea comerţului online, sectorul industrial a înregistrat o evoluţie pozitivă".

Printre clienţii reprezentativi ai departamentului de evaluări al companiei Cushman & Wakefield Echinox se numără o serie dintre cei mai mari investitori şi dezvoltatori din piaţa imobiliară locală.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional