Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2022
Abonament gratuit

FONDURI EUROPENEA fost lansată licitaţia pentru realizarea unui spital ultramodern la Galaţi

ANA FELEA Ştirile Zilei /

A fost lansată licitaţia pentru realizarea unui spital ultramodern la Galaţi

Spitalul ultramodern pe care autorităţile din Galaţi vor să-l construiască cu fonduri europene accesate prin Programul Naţional de Rezilienţă şi Redresare este aproape de startul lucrărilor. După ce în februarie 2022 a fost aprobată în şedinţa Consiliului Judeţean documentaţia tehnică pentru proiectul ce are o valoare de aproape un miliard de lei, în urmă cu câteva zile, Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, a anunţat că a fost lansată licitaţia pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de ridicarea unităţii medicale.

"Licitaţia pentru construirea unui nou spital la Galaţi. Până pe 19 iulie aşteptăm ofertele din partea constructorilor pentru realizarea celei mai mari investiţii din istoria sănătăţii gălăţene - un nou spital. Suntem în plin proces de derulare a procedurilor de achiziţie publică", a anunţat pe Facebook Costel Fotea.

Noul spital va avea şase etaje şi aceeaşi înălţime cu actualul corp de clădire al Spitalului Judeţean, o suprafaţă desfăşurată totală de peste 96.000 de mp, pe care vor fi amenajate 20 de săli de operaţie şi 375 de paturi, din care 260 pentru spitalizarea continuă, 54 pentru spitalizarea de zi şi 61 de paturi pentru secţia ATI.

"În noul spital vor exista: Blocul Operator, secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, spaţii pentru spitalizare de zi, secţia de Chirurgie Toracică, secţia de Neurochirurgie, secţia de Chirurgie Plastică, spaţii pentru intervenţii de microchirurgie reconstructivă, secţia de Oncologie, Neurologia, Farmacia, serviciul de sterilizare, serviciul de transfuzie sanguină şi multe alte spaţii tehnice. Avem mare nevoie de acest nou spital şi voi merge până la capăt ca acest proiect să fie realizat la Galaţi", a spus Fotea.

Investiţia se ridică la 950 de milioane de lei, iar pentru a obţine finanţarea, Consiliul Judeţean a depus un proiect în PNRR.

"Am depus toate documentele şi studiile necesare pentru ca Galaţiul să obţină fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a anunţat Costel Fotea.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional