Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2020
Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Fonduri europene pentru creştere performanţei energetice a blocurilor din Galaţi

Ana Felea Ştirile Zilei /

Fonduri europene pentru creştere performanţei energetice a blocurilor din Galaţi

Primăria municipiului Galaţi a obţinut fonduri europene pentru creşterea performanţei energetice a încă trei blocuri din oraş. Este vorba despre blocurile G2 şi G3 de pe strada Constructorilor şi blocul C6C de pe strada G-ral Dragalina.

Principalele lucrări de intervenţie presupun izolarea termică exterioară, schimbarea integrală a elementelor vechi de tâmplărie cu profile PVC şi geam termoizolator triplu. Se vor face lucrări de izolare a conductelor de agent termic, se vor schimba corpurile de iluminat cu lămpi economice şi senzori de mişcare, se va reface stratul de acoperire cu beton al armaturilor de la planşeul peste subsol, se vor instala noi sisteme de ventilare a subsolului, rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi, se vor echipa scările de acces etc.

"Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din municipiul Galaţi ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar durata estimată pentru execuţia lucrărilor este de 13 luni, procedura de achiziţie fiind în desfăşurare", se arată în comunicatul emis de Primăria Galaţi.

Potrivit aceleiaşi surse, valoarea totală a proiectului privind blocurile G2 şi G3 de pe strada Constructorilor şi blocul C6C de pe strada G-ral Dragalina este de 5.984.163,61 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 3.590.498,16 lei. Perioada de implementare a proiectului este până la data de 31.12.2021.

9 cereri de finanţate în şase ani

În perioada 2014-2020, municipiul Galaţi a depus 9 cereri de finanţare pentru reabilitarea termică a unor clădiri rezidenţiale, dintre acestea fiind deja finalizate proiectele pentru reabilitarea termică a blocurilor G1 şi G8 din strada Brăilei nr. 250, respectiv 258 bis. Se află în implementare proiectele similare la blocul D din cartierul Micro 13B şi blocul PR3A din cartierul Micro 21, dar şi la blocul M, din strada Albatros nr. 1. Celelalte cereri de finanţare se află în perioada de contractare şi au o valoare de 22.932.909,37 lei. În plus, se află în pregătire alte 19 cereri de finanţare, cu valoarea totală de 75.968.915,37 lei.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 4 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Legea

Companii

Internaţional