Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Forumul Construcţiilor 2023 - De ce Digitalizarea este soluţia pentru constructori?

Ştirile Zilei /

Forumul Construcţiilor 2023 - De ce Digitalizarea este soluţia pentru constructori?

După succesul Conferinţei Construcţiile - "Motorul economiei în 2023' din 09 februarie, echipa eDevize organizează unul dintre cele mai importante evenimente pentru piaţa construcţiilor, Forumul construcţiilor.

eDevize este unul din pilonii importanţi ai procesului de digitalizare în construcţii, implicându-se încă din anul 2020 în ceea ce înseamnă automatizarea fluxurilor de ofertare.

Forumul Construcţiilor va aduce împreună cei mai importanţi reprezentanţi ai sectorului - în cele două zile de eveniment, şi va pune la dispoziţia participanţilor informaţii relevante, pe care să le poată folosi în activitatea desfăşurată şi cu ajutorul cărora să îşi poată accelera creşterea afacerii.

Înscrie-te acum

De ce este necesară participarea dumneavoastră la Forumul Construcţiilor 2023?

Anul 2023 a debutat cu alocări de fonduri - precum cele din Programul naţional de investiţii "Anghel Saligny" şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru multe proiecte, dar se menţine o incertitudine asupra faptului că ar putea fi suficiente resursele umane şi materiale pentru ca proiectele începute să fie şi duse la bun sfârşit.

În 9 februarie a avut loc Conferinţa "Construcţiile - "motorul' economiei în 2023', organizată de către echipa eDevize.ro.

La eveniment, Cristian Erbaşu, Cătălin Vişan, Executive Director la Concelex, Attila Puskas, Director de contractări la Kesz Construcţii, Cătălin Podaru, CEO la Leviatan, şi Florin Manoloiu, COO la eDevize.ro au prezentat informaţii şi noutăţi relevante prin care au pus în discuţie această problemă către publicul format din 160 de companii.

Într-un context în care valoarea adusă de domeniul construcţiilor reprezintă un procent de 7% din PIB-ul României, alocarea resurselor necesare devine şi mai stringentă pentru a rămâne "'motorul'' economiei.

Mai multe informaţii legate de sectorul construcţiilor ca parte din PIB-ul României, puteţi afla descărcând prezentarea şi/ sau ascultând discursul COO-ului eDevize.ro, Florin Manoloiu, din timpul Conferinţei "Construcţiile - "motorul' economiei în 2023'.

Productivitatea angajatului în sectorul construcţiilor este, de cele mai multe ori, scăzută, în special din cauza faptului că operaţiunile companiei nu sunt suficient de automatizate. Fără a creşte productivitatea, proiectele nu se pot finaliza.

În plus, România are în continuare o mare problemă cu forţa de muncă, chiar dacă au crescut salariile minime pentru firmele care deţin CAEN de construcţii. O soluţie la această problemă este creşterea productivităţii pentru forţa de muncă existentă, iar cel mai sigur mod de a realiza această creştere este digitalizarea tuturor proceselor din companie.

Pe lângă cele menţionate, procesele de digitalizare şi de creştere a productivităţii devin chiar mai importante în cazul în care se vor anula facilităţile fiscale de care beneficiază companiile cu CAEN de construcţii. Angajatorii nu îşi vor mai putea permite să menţină acelaşi număr de muncitori pentru execuţia lucrărilor, şi nicidecum să îl crească.

Echipa eDevize.ro vine în sprijinul companiilor de construcţii şi proiectare cu informări corecte şi creare de noi oportunităţi, aspecte care pot accelera digitalizarea şi, în consecinţă pot susţine creşterea afacerilor într-un mod sustenabil şi predictibil.

Forumul construcţiilor 2023 crează un cadru perfect pentru obţinerea informaţiilor esenţiale ce vor contribui semnificativ la dezvoltarea sectorului construcţiilor, având în acelaşi timp un impact pozitiv asupra afacerii tale.

Nu rata ocazia de a participa!

Înscrie-te acum

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional