Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

Forumul Construcţiilor 2024 - O retrospectivă

Ştirile Zilei /

Forumul Construcţiilor 2024 - O retrospectivă

În afara sesiunilor pline de informaţii, evenimentul a oferit momente unice de interacţiune şi networking, atât în spaţiile dedicate partenerilor, cât şi în cele informale.

La intrare, vizitatorii au fost întâmpinaţi de Cosmo, un robot interactiv care nu doar că a oferit informaţii despre eveniment, dar a fost şi un punct de atracţie, participanţii bucurându-se să interacţioneze şi să facă fotografii cu el. Această experienţă a fost completată de prezenţa unui alt robot impresionant, ROBOTERR, care demonstrează capacitatea tehnologiei robotizate de construcţie canalizare fără muncitori în tranşee şi fără panouri de sprijin.

Forumul a avut o agendă plină, fiecare panel explorând diverse aspecte ale tehnologiei şi managementului în construcţii. De la digitalizare, la aplicarea inteligenţei artificiale şi la rolul leadershipului în epoca schimbărilor rapide, discuţiile au acoperit un spectru larg de subiecte care sunt vitale pentru modernizarea şi eficientizarea industriei.

Momentele de networking în spaţiile dedicate partenerilor a oferit o oportunitate excelentă pentru participanţi de a discuta colaborări viitoare, de a învăţa unii de la alţii şi de a explora noi oportunităţi de afaceri. Aceste interacţiuni între profesionişti nu doar că au consolidat legăturile existente, dar au şi deschis uşi pentru iniţiative şi proiecte inovatoare.

Într-un cadru organizat meticulos, Forumul Construcţiilor 2024 nu a fost doar un punct de întâlnire pentru schimbul de cunoştinţe, ci şi un spaţiu vibrant de demonstraţie tehnologică, toate acestea contribuind la conturarea viitorului construcţiilor în România şi în lume.

Cu acest decor plin de dinamism şi inovaţie, 4Construct a subliniat importanţa adaptării continue şi a adoptării tehnologiei avansate pentru a rămâne relevant şi competitiv într-o industrie în continuă transformare.

Cum s-au desfăşurat panelurile evenimentului?

Panel 1: Digitalizare în termeni concreţi

Panelul a abordat provocările şi soluţiile în adoptarea digitalizării în sectorul construcţiilor, cu o discuţie vibrantă între experţi precum Romina Posea, Costel Cojanu, Cătălina Miu, Aurel Meiroşu, Rodica Lupu şi Ioana Dăescu.

Panel 2: Aplicarea AI în construcţii

Acest panel a explorat utilizarea inteligenţei artificiale în optimizarea proceselor de construcţie, integrarea AI pentru eficientizarea managementului de proiect şi a procedurilor de siguranţă pe şantier şi beneficiile simulărilor de antrenament pentru angajaţi în medii controlate virtual, reducând riscurile asociate lucrului în condiţii periculoase. Discuţia s-a purtat între Adrian Dragomir, Andrei Ciucă, Iris Ioan Gologan, Adrian Onciul şi Florian Bucă.

Panel 3: Diverse şi neprevăzute

A treia serie de discuţii a adus în atenţie subiecte precum legislaţia, fiscalitatea, brandingul personal şi marketingul în construcţii, subliniind importanţa conformităţii fiscale şi juridice, necesitatea unei strategii solide de marketing şi branding personal, şi cum aceste aspecte pot influenţa pozitiv performanţa afacerilor în construcţii. Paneliştii au fost: Cristian Mezei, Anca Zegrean, Mircea Căpăţînă, Valentina Saygo şi Mihai Vînătoru.

Panel 4: Leadership în construcţii

Ultimul panel, împărţit în două sesiuni, a fost dedicat liderilor din industrie, explorând relaţia dintre leadership şi gestionarea schimbărilor.

Prima sesiune a pus accent pe cum liderii pot inspira echipele să adopte tehnologii noi şi să îmbunătăţească procesele interne, precum şi pe mentorship. Ovidiu Oprea, Petre Ene, Răzvan Pârvulescu, Attila Puskas, Adrian Florea şi Florin Vraja au evidenţiat importanţa unui leadership adaptiv şi a formării echipelor care să asigure rezilienţa organizaţiei.

A doua sesiune a fost dedicată discuţiilor despre leadership, sustenabilitate şi diversificare în construcţii. Această sesiune a explorat transformarea digitală şi automatizarea, importanţa valorilor fundamentale în leadership, integrarea sustenabilităţii în proiecte şi impactul sprijinului reciproc în echipe. Discuţia s-a purtat între Cristian Erbaşu, Alexandru Fulga, Monica Grafu, Serban Ţigănaş şi Cătălin Podaru.

Un eveniment cu adevărat reuşit, 4Construct a fost nu doar un punct de întâlnire pentru profesionişti, ci participanţii au avut ocazia să înveţe despre ultimele inovaţii şi să discute despre viitorul digital şi automatizat al industriei, despre importanţa unităţii şi colaborării în atingerea unor standarde înalte în construcţii şi să reitereze pe rolul crucial al digitalizării şi AI în modelarea viitorului construcţiilor.

(C)

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional