Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2023

Galaţi: Fonduri europene pentru siguranţa în spitale

ANA FELEA Ştirile Zilei /

Galaţi: Fonduri europene pentru siguranţa în spitale

Consiliul Judeţean Galaţi a semnat, ieri, un nou contract pentru obţinerea fondurilor europene. De această dată banii sunt destinaţi montării unor sisteme de detectare, semnalizare, avertizare incendii şi de semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei de oxigen la Spitalul de Pneumoftiziologie. Valoarea investiţiei este de 748.074 de lei, finanţarea fiind asigurată în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

"Am reuşit să atragem noi fonduri europene pentru a moderniza sistemul sanitar gălăţean. Practic, la Spitalul TBC, în clădirile unde au fost şi sunt în continuare internaţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, vor fi montate aceste sisteme de detectare şi avertizare în cazul incendiilor sau atunci când concentraţia de oxigen este prea mare. Sunt echipamente extrem de importante pentru siguranţa bolnavilor internaţi şi a personalului care lucrează acolo. În unele saloane, în funcţie de expertiza specialiştilor, va fi montat şi un sistem automat de deschidere a ferestrelor în caz de incendiu. De asemenea, noul Ambulatoriu pe care l-am construit la Spitalul TBC şi care este în faza de avizare este dotat la rândul lui cu sisteme de detectare şi alarmare, iar în cel mai scurt timp vom semna un alt contract cu bani europeni pentru modernizarea instalaţiei electrice a spitalului şi realizarea unui sistem de ventilare şi tratare a aerului", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În urmă cu mai puţin de două luni, a fost semnat un contract cu fonduri europene pentru montarea unor sisteme de detectare, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu sau depăşire a concentraţiei de oxigen, inclusiv de redimensionare a instalaţiilor electrice şi a infrastructurii de fluide medicale, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Cuvioasa Parascheva", în valoare de 6.552.501 de lei.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional