Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

Galaţi: Şcoală, modernizată cu 2 milioane de lei, atraşi din fonduri europene

Ana Felea Ştirile Zilei /

Galaţi: Şcoală, modernizată cu 2 milioane de lei, atraşi din fonduri europene

Primăria municipiului Galaţi continuă să atragă fonduri europene pentru modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ, asigurând de la bugetul local sumele necesare pentru cofinanţarea proiectelor.

Un nou contract de finanţare a fost semnat chiar zilele trecute. Este vorba despre proiectul de modernizare şi reabilitare a Şcolii Gimnaziale nr. 16 -Corp C1, în valoare totală de 2.030.160,80 lei cu TVA, din care contribuţia de la bugetul local este de 600.000 de lei.

Un comunicat transmis de Primăria Galaţi informează: "Principalele lucrări de intervenţie sunt: instalare de panouri fotovoltaice; înlocuirea tâmplăriei exterioare şi interioare; termoizolarea pereţilor exteriori; reabilitarea aleilor şi a zonei de teren de sport; amenajarea peisagistică; recompartimentarea grupului sanitar; placări cu faianţă şi gresie în grupurile saniare; înlocuirea parchetului din spaţiile de învăţământ; realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. În plus, se vor asigura următoarele dotări: 32 calculatoare, 6 videoproiectoare, un display interactiv sau o tablă interactivă; două panouri informative pentru nevăzători; un info point door pentru persoanele cu dizabilităţi".

Perioada de implementare a proiectului este de 20 luni de la semnarea contractului de finanţare.

Şcoala Gimnazială nr.16 este situată în municipiul Galaţi, strada Arieşului, nr. 8, în zona Pieţei Centrale. Clădirea şcolii a fost construită în anul 1908. Reabilitarea şi modernizarea Şcolii gimnaziale nr. 16 din municipiul Galaţi este necesară pentru a crea celor aproximativ 390 persoane (elevi şi personalul şcolii), un mediu educaţional care să ofere confort, siguranţă şi desfăşurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Proiectul este finanţat în cadrul Axei prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban; Prioritatea de investiţii 9.1 - Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii, Apel de proiecte nr. POR/2019/9/9.1/1/7regiuni. Proiectul Modernizare şi Reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 16 Corp C1 face parte din Strategia de Dezvoltare Locală, GAL-ul responsabil cu implementarea Strategiei fiind Asociaţia Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional