Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2022
Abonament gratuit

GENESIS PROPERTY:77% dintre români vor birouri care să le ofere opţiuni pentru petrecerea timpului liber

S.B. Ştirile Zilei /

77% dintre români vor birouri care să le ofere opţiuni pentru petrecerea timpului liber

Pentru 77% dintre angajaţii români, biroul ideal trebuie să se afle într-o zonă înconjurată de spaţii verzi, care să le ofere facilităţi pentru timpul liber, arată un sondaj iniţiat în 2022 de Genesis Property în rândul a 1.180 de angajaţi din toată ţara.

Pentru aproape 63% dintre angajaţi, un parc sau o zonă verde unde pot lua o pauză este principalul beneficiu pe care şi-ar dori să-l aibă în apropierea biroului, în timp ce alţi 51% plasează pe primul loc accesul la zone dedicate prânzului şi întâlnirilor informale cu colegii. În acelaşi timp, 38% vor spaţii versatile unde să poată interacţiona şi socializa atât în timpul orelor de lucru, cât şi în timpul liber. În prezent, doar 4 angajaţi din 10 au un spaţiu verde în apropierea biroului şi 3 angajaţi din 10 au acces la zone unde pot interacţiona şi socializa.

"Stilul de lucru şi de viaţă al oamenilor s-a schimbat în ultimii doi ani şi a creat noi aşteptări privind modul în care îşi desfăşoară activitatea. Acum, angajaţii vor mai multă flexibilitate şi echilibru între viaţa personală şi cea profesională şi pun mai mult preţ ca oricând pe timpul lor liber. Un hub multifuncţional, cu spaţii de birouri şi facilităţi conexe, devine astfel punctul de legătură între cele două dimensiuni, integrând toate activităţile care contează", spune Maria Tudorică, Comercial Real Estate Manager în cadrul Genesis Property.

Facilităţile pentru timpul liber din apropierea biroului au o contribuţie importantă la echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională pentru peste 61% dintre respondenţii la sondajul Genesis Property. Totodată, 48% consideră că ar economisi foarte mult timp dacă acestea s-ar afla lângă biroul unde lucrează, iar peste o treime cred că astfel ar putea face mai multă mişcare şi ar avea contextul să interacţioneze mai mult cu colegii şi prietenii.

Pentru a răspunde nevoilor angajaţilor şi tendinţelor privind stilul de lucru şi de viaţă urbană din viitor, Genesis Property transformă parcului de business Novo Park în YUNITY Park, un concept nou de real estate care va include o pădure urbană, spaţii de co-living şi co-working, un food hall, un amfiteatru exterior de evenimente şi un centru pentru conferinţe, zone de divertisment şi fitness şi spaţii special amenajate pentru interacţiuni profesionale şi personale. "Prin YUNITY Park, aducem oamenii mai aproape unii de ceilalţi, în cadrul unei comunităţi formate în jurul unor idei şi valori comune", mai spune Maria Tudorică. Proiectul este prevăzut să fie finalizat în primele trei luni din 2023, cu o investiţie totală de 50 de milioane de euro.

Sondajul Genesis Property privind stilul de viaţă în birourile viitorului a fost desfăşurat, la nivel naţional, în aprilie-mai 2022 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.180 de utilizatori de internet din România. Aproape 52% dintre participanţi sunt bărbaţi, aproape 60% au vârsta cuprinsă între 20 şi 45 de ani, iar aproape 55% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional