Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2022

Grupul Supernova investeşte în modernizarea centrelor comerciale achiziţionate în Bucureşti, Constanţa, Bacău şi Drobeta Turnu Severin

S.B. Ştirile Zilei /

Frank Philipp Albert, fondator şi CEO Supernova Group

Frank Philipp Albert, fondator şi CEO Supernova Group

Grupul Austriac Supernova investeşte până la 40 de milioane de euro în modernizarea centrelor comerciale achiziţionate la sfârşitul anului trecut în Bucureşti, Constanţa, Bacău şi Drobeta Turnu Severin.

Lucrările de modernizare se află deja în desfăşurare în Drobeta Turnu Severin şi Bacău, urmând ca până la sfârşitul lui 2023 să fie demarate şi finalizate inclusiv în Constanţa şi Bucureşti.

"În urmă cu mai puţin de un an, încheiam cu succes această tranzacţie importantă pentru noi, deopotrivă prin valoarea ei strategică, cât şi prin felul în care ne oferă oportunitatea de a face ceea ce ştim cel mai bine: dezvoltarea inteligentă, cu respect şi angajament faţă de mediu. Suntem fideli viziunii noastre, astfel că în doar câteva săptămâni vom prezenta locuitorilor din Drobeta Turnu Severin noul centru comercial Supernova, complet renovat şi modernizat. Mai mult decât atât, suntem nerăbdători ca, până la finalul anului următor, şi mai mulţi consumatori români să se bucure de ceea ce am planificat pentru ei: lucrări esenţiale de infrastructură internă, lucrări de modernizare şi optimizare a spaţiilor, servicii de o calitate mai bună, noi branduri şi facilităţi - toate adaptate la nevoile lor reale şi actuale şi aliniate noilor tendinţe din retail", a spus Frank Philipp Albert, fondator şi CEO Supernova Group.

După achiziţia de la Grupurile Louis Delhaize şi Galimmo a celor şase centre cu o suprafaţă totală de aproximativ 140.000 de metri pătraţi, primele centre care au intrat în procesul de rebranding sunt Cora Drobeta Turnu Severin şi Cora Bacău. În timp ce lucrările aflate în desfăşurare la Drobeta Turnu Severin se vor finaliza în luna august, la Bacău, acestea au loc în două etape ce se vor încheia în 2023. La finalul acestora, locuitorii din zonă se vor bucura de o parcare renovată, precum şi de diversificarea ofertei centrului comercial prin includerea de noi branduri.

Până la sfârşitul lui 2023, toate cele şase centre comerciale vor avea spaţii renovate şi modernizate, cu facilităţi şi oferte îmbunătăţite, sub denumirea de centre comerciale Supernova. Cora va rămâne, ca şi până acum, principalul chiriaş pe zona alimentară, continuând să ofere consumatorilor o gamă variată şi largă de produse. Mai mult decât atât, pe fondul noului context generat de pandemia de COVID-19 şi a deciziei Cora de a-şi reduce suprafaţa magazinelor, Supernova va prelua administrarea zonelor eliberate în centrele aflate în proprietatea sa: Bucureşti Cora Alexandriei, Bucureşti Cora Lujerului, Bucureşti Cora Pantelimon şi Cora Brătianu (Constanţa). Cu acest prilej, grupul austriac va completa portofoliul deja existent prin adăugarea de noi branduri ce vor spori diversitatea şi atractivitatea centrelor comerciale atât în oraşe, cât şi în regiunile adiacente.

Intrarea Grupului Supernova în România datează din noiembrie 2020, odată cu preluarea Jupiter City Shopping Center din Piteşti, devenit Supernova Piteşti în aprilie 2022. Pe lângă noua identitate, centrul comercial a fost renovat, modernizat şi extins până la o suprafaţă închiriabilă de 53.000 de metri pătraţi, ajungând să găzduiască peste 70 de chiriaşi şi noi magazine, întărind poziţia acestuia ca una dintre cele mai importante destinaţii de cumpărături din judeţul Argeş şi din regiune.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii