Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

HeidelbergCement va ieşi de pe cinci pieţe, începând din prima jumătate a acestui an

S.B. Ştirile Zilei /

HeidelbergCement va ieşi de pe cinci pieţe, începând din prima jumătate a acestui an

Producătorul german de ciment HeidelbergCement a identificat cinci active pe care le va vinde în procesul de restructurare a afacerilor, a declarat marţi directorul său general Dominik von Achten, în condiţiile în care al doilea producător mondial de ciment trece la o nouă fază în planul său de îmbunătăţire a marjelor de profit, informează Agerpres.

"Am decis să trecem într-o treaptă de viteză superioară. Iar acest lucru se întâmplă mai repede decât am preconizat iniţial", a spus Dominik von Achten în primul său interviu cu presa internaţională de la numirea sa în fruntea HeidelbergCement, în urmă cu un an.

Dominik von Achten a precizat că prima dintre aceste vânzări ar urma să aibă loc în prima jumătate a acestui an. Şeful de la HeidelbergCement a refuzat să spună care dintre cele 50 de ţări în care compania operează vor fi afectate sau care este preţul pe care speră să îl strângă de pe urma vânzărilor.

Firma Brokerage Mainfirst a estimat că valoarea activelor slabe ale grupului HeidelbergCement se ridică la 2,5 miliarde de euro.

"Nu există vaci sacre. Toate activele sunt analizate", a spus Dominik von Achten, adăugând însă că există unele pieţe "solide" de pe care grupul nu va ieşi, dând drept exemplu piaţa nord-europeană.

Întrebat despre o posibilă ieşire de pe piaţa din Indonezia, care potrivit analiştilor de la Berenberg ar putea fi una dintre pieţele de pe care grupul HeidelbergCement va ieşi, von Achten a spus: "Indonezia este şi ea o piaţă importantă pentru noi. Fără îndoială." HeidelbergCement are o participaţie de 51% la compania Indocement.

Grupul german, care este prezent pe pieţele din Europa, Asia şi cele două Americi, a anunţat în trecut că afacerile sale din America de Nord înregistrează performanţe slabe, ceea ce a determinat compania să lanseze un plan de îmbunătăţire a marjelor, care potrivit lui von Achten este în plină derulare. Potrivit CEO-ului, grupul este concentrat pe creşterea productivităţii activelor neperformante, care variază de la fabrici de betoane şi până la fabrici de ciment, sau pe vânzarea lor.

HeidelbergCement şi-a revenit rapid după criza coronavirusului care a paralizat activitatea de construcţii la nivel global în cursul anului trecut. Von Achten a spus că acum compania pe care o conduce gestionează situaţia şi nu se aşteaptă ca pandemia să aibă un impact semnificativ asupra facilităţilor sale.

HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate din România, membru al grupului german HeidelbergCement. HeidelbergCement România S.A. deţine trei fabrici de ciment, situate la Taşca, Fieni şi Chişcădaga, 21 staţii de betoane, 8 cariere şi 5 balastiere de agregate, iar investiţiile realizate în România depăşesc 520 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional