Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

HelpShip îşi extinde operaţiunile prin închirierea a 5.300 mp în CTPark Oradea Cargo Terminal

A.F. Ştirile Zilei /

HelpShip îşi extinde operaţiunile prin închirierea a 5.300 mp în CTPark Oradea Cargo Terminal

CTP, proprietar şi administrator de spaţii industriale şi logistice listat în Europa, după suprafaţa brută închiriabilă (GLA), a închiriat 5.300 mp de depozit în CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu un terminal cargo aerian din România, către HelpShip, furnizor de soluţii logistice de top, parte a grupului logistic euShipments.com, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, decizia strategică de extindere este o reacţie la cererea tot mai mare de servicii logistice generată de creşterea rapidă a comerţului electronic în România, a doua cea mai mare piaţă din Europa Centrală şi de Est (ECE), fiind în concordanţă cu angajamentul HelpShip de a furniza soluţii logistice eficiente şi fiabile pentru portofoliul său în creştere de clienţi din sectorul comerţului electronic.

Poziţia privilegiată a depozitului în cadrul parcului industrial CTPark Oradea Cargo Terminal asigură o conectivitate sporită către rutele cheie de transport, facilitând distribuţia rapidă şi eficientă a mărfurilor. Cu centrul său de fulfillment strategic amplasat în CTPark Oradea Cargo Terminal, HelpShip realizează livrări în ziua următoare atât către România, cât şi către Ungaria, respectiv în 48 de ore pentru livrările către Bulgaria, Croaţia, Slovenia, Slovacia şi în 3 până la 5 zile lucrătoare pentru livrările către restul UE. Hub-ul logistic Oradea oferă, de asemenea, o conexiune directă către Ruse (Bulgaria), Zagreb (Croaţia), Senec (Slovacia) şi Ljubljana (Slovenia) printr-o rută de transport zilnică. Astfel, se asigură tranzitul rapid şi fiabil al expedierilor către şi dinspre aceste alte centre cheie din ECE.

"Oradea benficiază de o poziţionare privilegiată în apropierea graniţei cu Ungaria, ceea ce o transformă într-o poartă esenţială pentru companiile care îşi propun să se stabilească atât în România, cât şi în Ungaria. CTPark Oradea Cargo Terminal, direct conectat la Aeroportul Oradea, rămâne o opţiune preferată pentru companiile care doresc să servească vestul României şi pieţele învecinate. Îi urăm bun venit companiei HelpShip, o companie antreprenorială ambiţioasă, care se alătură comunităţii noastre în creştere", a declarat Aurel Cîrstea, Business Development Manager, CTP Romania.

Odată cu creşterea cumpărăturilor online, alimentată de factori precum recentul boom al inteligenţei artificiale, continuarea digitalizării globale şi impactul evenimentelor precum pandemia de Covid-19, tot mai multe afaceri de comerţ electronic din regiune caută oportunităţi de expansiune şi îşi externalizează nevoile logistice către parteneri de încredere, precum HelpShip. Clienţii HelpShip beneficiază de acces complet la reţeaua de îndeplinire şi livrare în întreaga UE a euShipments.com.

"După un an de succes, HelpShip îşi continuă creşterea în România. Ne bucurăm să anunţăm extinderea operaţiunilor noastre, cu un depozit modern de 5.300 de metri pătraţi în CTPark Oradea Cargo Terminal. Având în vedere creşterea vizibilităţii României în sectorul comerţului electronic, rămânem dedicaţi sprijinirii creşterii comercianţilor online din regiune. În prezent, procesăm peste 200.000 de comenzi pe lună, iar obiectivul nostru este să depăşim pragul de 300.000 de comenzi pe lună până la sfârşitul anului", a declarat Ştefan Popa, CEO of HelpShip.

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe o suprafaţă de 14,4 hectare şi include trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 60.000 mp şi numeroase elemente de infrastructură specifice, cum ar fi rampa de parcare pentru aeronave sau căile de acces care leagă rampa de parcare a aeronavelor de pista aeroportului.

Amplasat în partea vestică a României, la doar 10 km distanţă de Borş, cel mai mare punct de frontieră de pe graniţa vestică, CTPark Oradea Cargo Terminal beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea şi cu centrul industrial Eurobusiness II, dar şi cu mari oraşe învecinate precum Timişoara, Arad, Cluj-Napoca, Deva, Debrecen şi Budapesta.

Romania este a doua cea mai mare piaţă pentru CTP, reprezentând peste 2,6 milioane de metri pătraţi din portofoliul său de spaţii industriale şi logistice de clasă A în peste 15 oraşe din România, printre care Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Turda, Ineu şi Salonta.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional