Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

HORNBACH:"Automatizările SMART home câştigă tot mai mult teren"

M.I. Ştirile Zilei /

"Automatizările SMART home câştigă tot mai mult teren"

Sistemele de automatizare destinate caselor inteligente câştigă tot mai mult teren în preferinţele clienţilor, mai ales în contextul în care,astăzi, cu toţii suntem conectaţi la "the Internet of Things" şi cea mai mare parte din activitatea zilnică are loc în mediul online, se aratăîntr-un comunicat al Hornbach, remis Redacţiei noastre.

Conform datelor companiei, dacă în urmă cu 5 ani pe rafturile magazinelor sortimentul produselor destinate SMART Home era foarte mic, astăzi acesta ocupă un procent important.

Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach, a declarat: "Dorinţa de a şti mereu ce se petrece în jurul nostru, de a eficientiza toate procesele ce ne înconjoară şi de a obţine o reducere a costurilor alături de mai mult timp liber a adus cu sine o creştere tot mai mare a interesului pentru sistemele ce transformă locuinţa într-una inteligentă".

Potrivit reprezentantului companiei, cele mai cerute sisteme destinate caselor inteligente sunt cele menite să automatizeze monitorizarea şi siguranţa locuinţei, alături de cele create pentru controlul iluminatului ambiental.

Sursa citată menţionează că, în ultimii 5 ani, piaţa produselor de securitate de tip SMART a cunoscut o creştere semnificativă datorită dorinţei românilor de a proteja atât familia, cât şi bunurile din locuinţă. Astfel, aceste sisteme au rolul de a preveni eventualele neplăceri, dar şi de a transmite alerte în cazul unui incident.

"Când vine vorba de criteriile de alegere a unui sistem de securitate SMART, principalele aspecte luate în calcul de clienţi sunt dimensiunile locuinţei, bugetul alocat acestei investiţii, marca produselor dorite şi recomandările primite la raft", a subliniat Mugurel-Horia Rusu.

Cele mai cumpărate produse SMART destinate siguranţei sunt cele de monitorizare. Acestea permit vizualizarea de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii mobile, a interiorului şi exteriorului locuinţei. Suplimentar, un astfel de sistem transmite automat notificări atunci când cineva intră în casă, oferind un plus de confort proprietarilor. De asemenea, senzorii de mişcare pot detecta o spargere sau intrare prin efracţie, iar alertele transmise prin intermediul aplicaţiei pot asigura un timp de intervenţie rapid.

Soneriile inteligentereprezintă un alt tip de produs SMART, tot mai accesat în ultima perioadă, care ajută la identificarea persoanelor aflate în faţa uşii. O cameră cu detector de mişcare este montatăîn interiorul vizoruluioferind o imagine clarăa celor care sunt în faţa intrării, iar atuul principal este că imaginile pot fi accesate direct de pe telefonul mobil, tabletă sau laptop.

"În ultimii ani am observat o cerere tot mai mare şi pentru încuietorile inteligente, produse destinate mai ales celor care nu îşi doresc să mai folosească mereu chei tradiţionale", a spus reprezentantul companiei. Aceste încuietori SMART stochează mai multe combinaţii de coduri, sau chiar permit deblocarea încuietorii de pe telefon sau prin acces biometric, oferind nu doar confort, ci şi un plus de siguranţă.

Hornbach dispune în acest moment de un sortiment format din 20 de articole din gama destinată securităţii locuinţei sub brandul Yale.

Potrivit Hornbach, o altă categorie în creştere în ultimii ani sunt produsele destinate iluminatului inteligent al locuinţei.

"Confort sporit, costuri mai mici la facturile de energie electrică, grija pentru mediul înconjurător - acestea sunt doar câteva dintre avantajeleinstalăriiunei iluminăriautomatizate. În plus, consumul redus al acestui tip de echipamente aduce o amortizare rapidă a investiţiei", susţine Directorul General al Hornbach.

Iluminatul inteligent este un sistem prin care pot fi controlate de la distanţă, cu ajutorul unei aplicaţii mobile sau prin telecomandă, luminile dintr-o încăpere. Astfel, pot fi aprinse sau stinse, chiar şi atunci când proprietarii sunt la mare distanţă. Totodată, sistemul poate controla intensitatea luminii, culorile pe care să le emită becurile, totul putând fi programat din timp.Practic, prin iluminatul inteligent nu mai este necesar clasicul întrerupător.

Un sistem de iluminat inteligent poate fi format dintr-un corp de iluminat, un comutator sau o telecomandă şi o priză inteligentă. Becul este unul de tip LED, considerat în prezent cel mai economic şi ecologic tip de iluminat, şi poate avea dimensiuni diferite, cu lumină albă sau chiar colorată.

Comutatorul inteligent poate fi wireless (telefon sau tabletă) îndeplinind de la distanţă rolul de întrerupător care controlează becurile. Acest lucru este posibil datorită aplicaţiei instalate pe device-ul folositşi a legăturii Bluetooth sau Wi-Fi dintre becuri şi dispozitivul mobil. Comutatorul inteligent de tip telecomandă este similar celui clasic, însă acesta funcţionează cu baterii, poate fi amplasat oriunde şi controlează mai multe becuri simultan reglând intensitatea sau nuanţa luminii.

De asemenea, şi priza inteligentă are rolul dea transforma corpurile de iluminat în unele SMART deoarece poate fi controlată de oriunde printr-o aplicaţie mobilă, sau de acasă prin telecomandă Bluetooth.

"Casele care se "trezesc' singure dimineaţa, ţinând cont de programul de somn al locatarilor nu mai sunt astăzi de domeniul ficţiunii. Datorită sistemelor SMART home, iluminatul locuinţei poate fi foarte uşor automatizat", spune reprezentantul Hornbach.

În acest moment există două categorii de sisteme de iluminat inteligente: controlate prin Wi-Fi sau prin Bluetooth. De asemenea, acestea se împart în cele care au senzori încorporaţi şi cele care nu dispun de aceştia.Sistemele care se bazează pe senzori sunt cele mai avansate şi utilizate. Dispozitivele de care dispun sunt de mişcare, dar şide analiză a luminii ambientale. Acestea din urmă sting becurile atunci când în cameră există suficientă lumină naturală. În cazul sistemelor de iluminat inteligent fărădetectori, becurile pot fi programate să se stingă sau să se aprindă în anumite momente ale zilei.

Un sistem de iluminat se alege în funcţie de următoarele criterii: destinaţia, dimensiunea camerei şi mobilierul existent în încăpere. Astfel, există corpuri de iluminat dedicate fiecărui spaţiu al casei: dormitor, sufragerie, bucătărie, hol, terasă sau grădină.

În sortimentul Hornbach, clienţii dispun de o paletă variată de produse pentru iluminat SMART precumgamele Philips Hue, Eglo Crosslink, becuri inteligente Flair VIYU, compatibile cu sistemul Philips Hue, cât şi produsele NEDIS.

"Produsele pe care le comercializăm în magazinele noastre, fie că vorbim despre iluminatul SMART sau desprecele destinate siguranţei,sunt unele intuitive care se pot monta direct de către client. Însă, pentru cei care doresc să aibăsuport, dispunem de serviciul de montaj ce poate fi solicitat facil în locaţiile Hornbach", a încheiat Mugurel-Horia Rusu.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional