Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2020
Abonament gratuit

Hornbach - cifră de afacere în creştere cu 9,1%

D.V. Ştirile Zilei /

Hornbach - cifră de afacere în creştere cu 9,1%

Grupul Hornbach a îregistrat în primul trimestru al anului 2019 o cifră de afaceri în creştere cu 9,1 %, ajungând la 1.338,4 milioane de euro.

Creşterea cifrei de afaceri net accelerată faţă de anul precedent, raporturile dintre costuri îmbunătăţite, precum şi efectele pozitive ale conversiei prin noua contabilitate de leasing conform IFRS 16 au dus la o creştere clară a rezultatului operaţional (EBIT). EBIT ajustat cu efectele rezultatelor nonoperative a crescut supraproporţional faţă de creşterea cifrei de afaceri cu 22,8%, ajungând la 96,9 mil. euro. Rezultatul per acţiune al holdingului se afla, după 3 luni, la 3,15 euro (anul precedent 2,69 euro). Prognoza cifrei de afaceri şi a profitabilităţii pentru întregul an a fost confirmată, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Cifra de afaceri netă a magazinelor de materiale de construcţii HORNBACH de pe piaţa internă a crescut în primul trimestru cu 6,8%, ajungând la 654,1 milioane de euro (anul precedent 612,7 mil. euro). Pe o suprafaţă de vânzare comparabilă, cifra de afaceri în Germania a crescut cu 6,9% (anul precedent minus 0,2%).

În schimb, în regiunile din restul Europei, în care sunt cuprinse activităţile comerciale ale celor opt ţări din afara Germaniei, cifra de afaceri a crescut cu 10,4%, ajungând la 606,6 milioane de euro (anul precedent 549,4 mil. euro). Cota din străinătate la cifra de afaceri a subgrupului HORNBACH Baumarkt AG s-a majorat de la 47,3% la 48,1%. Pe o suprafaţă de vânzare comparabilă şi fără a se lua în considerare ajustările de curs valutar, cifra de afaceri din restul Europei a crescut cu 8,7%.

EBIT ajustat al Grupului HORNBACH s-a îmbunătăţit cu 18,0 milioane euro, respectiv cu 22,8%, ajungând la 96,9 milioane euro (anul precedent 78,9 mil. euro). Mai mult de patru cincimi din creşterea rezultatelor sunt din comerţul operativ, în timp ce efectul conversiei IFRS 16 a contribuit cu 3,2 mil. euro. Rezultatul per acţiune al holdingului a crescut cu 17,1%, ajungând la 3,15 euro (anul precedent 2,69 euro), se mai arată în comunicat.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Consilier

Companii

Internaţional