Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2020
Abonament gratuit

IMOBILIARIUM: Segmentul rezidenţial middle class, singurul care evoluează într-un ritm constant

I.M.A. Ştirile Zilei /

Segmentul rezidenţial middle class, singurul care evoluează într-un ritm constant

Potrivit Imobiliarium, segmentul rezidenţial middle class din Capitală este singurul care se află pe un trend ascendent şi menţine un ritm susţinut, fiind stabil şi din punct de vedere al raportului calitate -preţ. De altfel, peste 80% dintre dezvoltatorii prezenţi la Imobiliarium Universitate au oferte ce se încadrează în categoria middle - class, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium, a declarat: "Piaţa construcţiilor noi rezidenţiale a crescut ca număr de unităţi locative, majoritatea axându-se pe middle class, mai ales în ultimii doi ani. Această tendinţă este determinată şi de încetinirea apetitului crescut pentru achiziţii, respectiv o chibzuinţă mai ridicată afişată de cumpărător, atât în ceea ce ţine de zona bugetară, cât şi de modalităţile de construcţie. Aşadar, chiar dacă statisticile anunţă diverse efervescenţe ale pieţei, putem afirma că la nivel middle class acestea nu se resimt, fiind, momentan, sectorul cel mai stabil".

Potrivit reprezentanţilor Imobiliarium, bugetul mediu pentru o locuinţă din acest segment se situează între 80.000 şi 120.000 de euro, unde trebuie luaţi în calcul şi factori precum locaţia sau suprafaţa construită. În medie, estimarea de preţ mediu este de circa 1400 euro/mp în Bucureşti, relativ mai scăzut în zonele adiacente Ilfov, iar în perioada următoare creşterea sau scăderea va fi minimă. Totodată, raportat la evoluţia geografică a acestui segment, zonele de middle class care s-au dezvoltat cel mai mult în ultimii ani sunt Nordul şi Estul Capitalei.

Conform specialiştilor Imobiliarium, în profilul cumpărătorului pe acest segment se regăsesc persoanele între 30 şi 40 de ani, cu un job corporate, căsătorit/ă, interesat/ă de un apartament de două sau trei camere, cu un buget disponibil de peste 80.000 de euro. Printre criteriile de achiziţie ale acestuia se numără locaţia - în primul rând, urmată de calitatea construcţiei, infrastructura - accesul facil, facilităţile din împrejurimi, precum marketuri, şcoli, spitale etc.. şi preţul pe metrul pătrat, conform aceluiaşi comunicat.

Categoria de locuinţe middle class va fi reprezentată de circa 80% dintre dezvoltatorii prezenţi la Imobiliarium Universitate - expoziţie de locuinţe organizată în premieră de Imobiliarium pentru a acoperi, cu precădere, acest segment al pieţei. Târgul va avea loc între 21 şi 22 septembrie, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional