Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 1 / 2020

IMPACT Developer - Vânzări în creştere cu 54% faţă de anul anterior

B.F. Ştirile Zilei /

IMPACT Developer - Vânzări în creştere cu 54% faţă de anul anterior

IMPACT Developer & Contractor SA (IMP) a încheiat anul 2019 cu 352 de locuinţe vândute, în valoare de 156,6 milioane de lei si 263 de unităţi precontractate, în valoare de 146 milioane lei. Rezultatul de vânzări este în creştere cu 54% raportat la cifrele anului anterior. Precontractele de vânzare-cumpărare în cele două proiecte din capitală, Greenfield Băneasa şi Luxuria Domenii Residence, se vor concretiza pe parcursul anului 2020, informează un comunicat remis Redacţiei noastre.

Compania a înregistrat pentru perioada de raportare profit operaţional (EBITDA) de 52 milioane lei şi profit net de 165 milioane lei. Profitul net al anului 2019 reflectă şi impactul înregistrării în contabilitate a aprecierii semnificative a portofoliului de terenuri deţinute de companie.

În 2019, Impact a continuat lucrările de construcţie la proiectele existente, Greenfield Băneasa şi Luxuria Domenii Residence din Bucureşti. Acestea s-au concretizat prin finalizarea celei de-a treia faze de dezvoltare în Greenfield, cu livrarea ultimelor 192 de apartamente. În paralel, s-a obţinut actul de urbanism pentru un nou proiect, Boreal Plus din Constanţa, localizat în imediata vecinătate a proiectului Boreal, construit de dezvoltator în urmă cu 10 ani.

Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor, a declarat: "Am încheiat anul 2019 cu rezultate foarte bune, care dovedesc competenţa companiei, respectiv o creştere a vânzărilor cu 54% raportat la anul anterior. Dincolo de aspectele financiare, rezultatele din vânzări confirmă atractivitatea proiectelor noastre, a faptului că am reuşit să dezvoltăm produse imobiliare cu un standard de calitate ridicat, pentru categorii diferite de public, oferindu-le experienţe de locuire moderne. Misiunea noastră este să avem un impact pozitiv în viaţa oamenilor, să generăm investiţii profitabile pentru clienţii noştri. Pentru anul 2020, având în vedere că ne apropiem de aniversarea a 30 de ani de activitate, ne propunem o nouă etapă de expansiune, prin extinderea geografică în principalele oraşe din România şi prin diversificarea portofoliului de proiecte".

În 2020, Impact va demara în Greenfield Băneasa lucrările pentru faza a IV-a si pentru noul centru comunitar, Greenfield Plaza. În Luxuria Domenii se vor finaliza primele două faze şi va începe ultima fază de dezvoltare, iar în ţară, Impact va demara proiecte sustenabile, în care să valorifice experienţa acumulată si dovedită. Astfel, vor începe lucrările pentru ansamblul rezidenţial Boreal Plus din Constanţa, aflat în prelungirea deja cunoscutului cartier Boreal, mai precizează sursa.

Până în 2028, Impact are planificată dezvoltarea a 9 proiecte în valoare de 1,2 miliarde Euro, în 5 mari oraşe din România

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 1 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional