Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

IMSAT Groupe SNEF, în parteneriat cu Clariant pentru noua fabrică de etanol celulozic din România

S.B. Ştirile Zilei /

IMSAT Groupe SNEF, în parteneriat cu Clariant pentru noua fabrică de etanol celulozic din România

IMSAT Groupe SNEF, proiectant şi integrator de soluţii multitehnice în domeniul electric, mecanic, al automatizărilor, curenţilor slabi, HVAC, a încheiat un parteneriat alături de compania elveţiană de produse chimice de specialitate Clariant, care construieşte la Podari, lângă Craiova, prima fabrică la scară comercială pentru producţia de etanol celulozic, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Fabrica Clariant la scară comercială ce va utiliza tehnologia sunliquid va avea o capacitate anuală de 50.000 de tone de etanol celulozic şi va fi amplasată în Podari, în apropiere de Craiova, în partea de sud-vest a României.

Etanolul celulozic de tehnologie sunliquid este un biocombustibil avansat, realmente sustenabil şi neutru din punct de vedere al carbonului, care poate fi utilizat imediat pe infrastructura existentă a vehiculelor. Acesta este produs din reziduuri agricole, aşa cum sunt paiele de grâu, care sunt procurate de la fermierii locali.

"Suntem din în ce mai solicitaţi pentru investiţii de proiecte greenfield destinate producerii energiei verzi. IMSAT vine cu un know-how mare din acest punct de vedere, ultimele proiecte în care am lucrat au fost pentru staţiile off-shore de ferme eoliene din zona Marea Nordului, staţiile de incinerare deşeuri cu emise reduse de noxe, cum ar fi proiectul de la Glina România sau CNIM din Troyes - Franţa, sau montajul instalaţiei de desulfurare de la CET 2 Craiova", a declarat Cristian Dorobanţu, Senior Project Manager în cadrul IMSAT Groupe SNEF.

Colaborarea cu Clariant cu privire la proiect se va întinde pe aproximativ un an şi jumătate, astfel încât un număr de 100 de specialişti ai IMSAT Groupe SNEF vor lucra în cadrul proiectului, cu aproximativ 90.000 de ore de montaj, 5.000 de ore de teste şi puneri în funcţiune (commissioning), potrivit comunicatului.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional