Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2020
Abonament gratuit

ÎN 2019:Numărul autorizaţiilor de construire eliberate a scăzut cu 0,4%

M.A. Ştirile Zilei /

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate a scăzut cu 0,4%

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în 2019 s-a ridicat la 42.541, în scădere cu 0,4% faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, anul trecut au fost înregistrate scăderi în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (- 863 autorizaţii) şi Vest (-529), iar creşteri în zona de Sud-Est (+566 autorizaţii), Centru (+202), Nord-Vest (+183), Sud-Vest Oltenia (+165), Nord-Est (+84) şi Sud-Muntenia (+39).

Datele INS arată că în decembrie 2019 s-au eliberat 3.182 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu 7% mai puţine faţă de noiembrie, din care 66,2% sunt pentru zona rurală.

În luna decembrie 2019 se evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-241 autorizaţii), comparativ cu luna precedentă. În profil teritorial, această scădere este reflectată în regiunile de dezvoltare: Vest (-110 autorizaţii), Sud-Muntenia (-79), Bucureşti-Ilfov (-71), Centru (-50), Sud-Est (-27) şi Sud-Vest Oltenia (-3). Pe de altă parte, creşteri s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Vest (+55 autorizaţii) şi Nord-Est (+44).

În acelaşi timp, în luna decembrie 2019 faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, s-a remarcat o creştere cu 16,4% a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, respectiv cu 448 de autorizaţii, creştere reflectată în regiunile de dezvoltare: Nord-Vest (+124 autorizaţii), Nord-Est (+120), Sud-Est (+95), Sud-Vest Oltenia (+63), Sud-Muntenia (+58) şi Centru (+48).

Pe de altă parte au fost înregistrate scăderi în regiunile de dezvoltare: Vest (-49 autorizaţii) şi Bucureşti-Ilfov (-11).

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 6 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional