Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

ÎN 2022Regatta Imobiliare a vândut cel mai scump teren din România

G.D. Ştirile Zilei /

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Dacă nu ar fi pornit războiul, care a speriat investitorii străini, Regatta Imobiliare ar fi avut o creştere a tranzacţiilor, conform unui comunicat remis redacţiei. Ei s-au retras de teama regiunii. Compania s-a reinventat şi a închis tranzacţia record a vânzării terenului din Primăverii cu suma de 5.980 Euro/ mp. Cel mai scump teren vândut în România.

"Apoi am negociat şi am inchis o tranzacţie cu un teren de 7.000.000 Euro în zona Barbu Vacarescu, unde se va dezvolta proiectul One City Club", adaugă Regatta Imobiliare.

Potrivit sursei citate, la sfârşitul anului 2022 s-a semnat One Plaza Athenee din strada Clemenceau, o clădire în construcţie unde va funcţiona un hotel, cu o valoare de 13.000.000 Euro.

Aceste tranzacţii demonstrează că locaţia este cel mai important lucru într-o investiţie imobiliară.

Inflaţia prezentă la nivel global generează investiţii imobiliare de calitate, preţul nefiind principalul indicator.

Locaţiile bune rămân din ce în ce mai puţine.

"Din cauza faptului că banii sunt mai scumpi acum, datorită dobânzilor şi a inflaţiei, tranzacţiile pe piaţa mică şi medie se realizează mai greoi, în schimb produsul de mare calitate se vinde. Toţi dezvoltatorii se uită după locatiile cele mai bune.

De-a lungul timpului am vândut vile de 500.000 $ care acum se revând la 5-6 milioane de euro. Asta înseamnă investiţie imobiliară inteligentă, iar locaţiile din parcelarea Jianu, Filipescu şi Ioanid nu dau greş. Palate precum Casa Miţa Biciclista la a cărei vânzare am participat şi care a devenit un fenomen, sunt emblematice pentru orice metropolă pentru că generează si turism. Mai avem la vânzare case ca şi aceasta, cu locaţii excelente, superbe palate, care aşteaptă să fie renovate sau folosite", spune Regatta Imobiliare.

În ceea ce priveşte tendinţele pentru birouri în 2023, lipsa terenurilor şi blocarea puz-urilor au condus la o scădere a ofertei de spaţii de birouri noi în Centrul Bucureştiului, consecinţa fiind că preţurile chiriilor au început să se majoreze.

Majoritatea angajatorilor au ales să îşi cheme angajaţii în birouri. Noua generaţie de angajaţi preferă birourile de lângă casă, cu un mixt de rezidenţial, spaţii de relaxare, zone verzi, facilitate de educaţie ( şcoli, gradiniţe), se menţionează în comunicat.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional