Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2020
Abonament gratuit

ÎN PRIMELE 9 LUNI:Cifra de afaceri a grupului Hornbach a crescut cu 7,8%

A.M. Ştirile Zilei /

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Grupul Hornbach (Hornbach Holding AG & Co. KGaA) a înregistrat, în primele 9 luni ale anului financiar 2019/2020, o creştere a vânzărilor cu 7,8%, ajungând la 3.745,3 milioane de euro, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Astfel, grupul Hornbach şi-a majorat rezultatul operaţional EBIT ajustat cu elemente neoperative cu 33%, ajungând la 240,2 mil. euro. Rezultatul per acţiune a holdingului se află după 9 luni la 8,02 euro. Pe baza creşterilor rezultate în al III-lea trimestru, Consiliul de Administraţie a majorat veniturile prognozate pentru întregul an financiar 2019/2020.

Potrivit sursei citate, cifra de afaceri a celui mai mare subgrup operativ Hornbach Baumarkt AG (comerţ cu amănuntul DIY), care la data de 30 noiembrie 2019 opera în total 159 de magazine de materiale de construcţii şi grădinărit, a crescut, în primele 9 luni cu 7,5%, ajungând la 3.499,3 milioane de euro.

Magazinele de materiale de construcţii şi grădinărit au înregistrat în primele 9 luni o creştere a cifrei de afaceri de 7,1% (anul precedent 3,8%), pe o suprafaţă de vânzare comparabilă şi eliminând efectele cursului valutar.

Cifra de afaceri a magazinelor de materiale de construcţii Hornbach de pe piaţa din Germania şi a magazinului online a crescut în primele 3 trimestre din 2019/20 cu 5,6%, ajungând la 1.782,1 mil. euro . Cifra de afaceri în Germania a crescut cu 6,2% , la o suprafaţă de vânzare comparabilă. În cele opt ţări din restul Europei cifra de afaceri a crescut cu 9,5%, ajungând la 1.717,2 milioane de euro.

Albrecht Hornbach, preşedintele Consiliului de Administraţie Hornbach Management AG, a declarat: "În special în Germania am accelerat puternic în primele 9 luni, în comparaţie cu anul precedent. Nu numai că ne-am apropiat mult mai mult de ratele noastre de creştere ridicate din afara Germaniei, dar am mărit şi distanţa faţă de branşă. Nivelul ridicat de satisfacţie al clienţilor se reflectă şi în clasamentul unor sondaje de opinie renumite. În Germania, precum şi în magazine importante din străinătate, precum Olanda sau Austria, deţinem un loc fruntaş în ceea ce priveşte aprecierea clienţilor."

Subgrupul Hornbach Baustoff Union GmbH, care operează în prezent 31 de magazine de materiale de construcţii în sud-vestul Germaniei, precum şi două magazine în Franţa, a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri, în primele 9 luni cu 12,4%, ajungând la 244,8 milioane de euro.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional