Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2022

ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUINumărul locuinţelor date în folosinţă la nivel naţional s-a majorat cu 2,33%

G.U. Ştirile Zilei /

Numărul locuinţelor date în folosinţă la nivel naţional s-a majorat cu 2,33%

Numărul locuinţelor date în folosinţă în primele nouă luni ale anului, la nivel naţional, s-a majorat cu 2,33%, până la 49.621, faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate astăzi.

În intervalul 1 ianuarie - 30 septembrie 2021, cele mai multe locuinţe au fost predate în mediul urban, având o pondere de 61,2%.

În perioada 1.I-30.IX.2021 au fost terminate 49621 locuinţe, în creştere cu 1131 locuinţe faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent

Potrivit INS, repartiţia pe surse de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, din ianuarie şi până la finele lunii septembrie, a crescut atât numărul locuinţelor realizate din fonduri private (+1.117 locuinţe), cât şi numărul locuinţelor realizate din fonduri publice (+14 locuinţe), faţă de intervalul similar din 2020.

Distribuţia în profil regional pune în evidenţă o creştere a numărului de locuinţe terminate în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord - Est (+1.217 locuinţe), Vest (+458), Sud - Muntenia (+174) şi Sud - Vest Oltenia (+151). Scăderi ale numărului de locuinţe terminate s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Centru (-706 locuinţe), Nord-Vest (-139), Bucureşti-Ilfov (-14) şi Sud-Est (-10).

De asemenea, conform INS, în trimestrul III al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2020, pe medii de rezidenţă, cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban (59,5%), în timp ce numărul locuinţelor realizate din fonduri private s-a diminuat cu 465 locuinţe, dar au crescut cele din fonduri publice (+6).

Distribuţia în profil regional, în perioada analizată, evidenţiază o creştere a numărului locuinţelor terminate în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord - Est (+228 locuinţe) şi Sud - Vest Oltenia (+89). Scăderi s-au consemnat în Sud - Muntenia (-205 locuinţe), Bucureşti - Ilfov (-180), Vest (-177), Nord - Vest (-140), Sud - Est (-49) şi Centru (-25).

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii