Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2020: Cifra de afaceri a CEMACON a scăzut cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019

M.A. Ştirile Zilei /

Liviu Stoleru

Liviu Stoleru

Producatorul de blocuri cermice cu capital românesc CEMACON reuşeşte să închidă primul trimestru al anului 2020 peste aşteptări, atingând o cifră de afaceri netă de 29,64 milioane lei, în scădere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, însă într-un context de piaţă complet diferit, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Astfel, la 31 martie 2020, compania înregistrează un profit operaţional de 15,122,744 lei şi un profit net de 10,560,458 lei.

Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie CEMACON SA, a declarat: "Anul 2020 a început sub auspicii bune; nivelul cererii de materiale de zidărie s-a menţinut la un nivel relativ bun, chiar dacă mai scăzut decât în anul anterior. Izbucnirea epidemiei şi, mai ales, severitatea măsurilor de izolare impuse de autorităţi au perturbat contextul pozitiv de piaţă şi ne-au determinat să facem schimbări de strategie. Cu toate acestea, am reuşit să încheiem primul trimestru cu un rezultat comercial bun, chiar peste aşteptări, iar profitul operaţional, deşi în perioada de extrasezon, s-a situat la o valoare foarte ridicată".

Potrivit sursei citate, pe langă priorităţile specifice acestei perioade, de protejare a stării de sănătate a tuturor angajaţilor, clienţilor şi colaboratorilor, CEMACON îşi continuă strategia de adaptare a afacerii la contextul actual de piaţă. Totodată, s-a decis ca nivelul bugetului de investiţii pentru 2020 să rămână unul ridicat, priorităţile fiind în continuare creşterea eficienţei operaţionale, inovaţia, dezvoltarea portofoliului de produse şi servicii, precum şi promovarea cărămizilor izolante cu vată bazaltică din gama EVOCERAMIC VB.

"Deşi contextul epidemiei a afectat serios sectorul construcţiilor şi perspectivele pentru anul în curs, poziţia financiară solidă a CEMACON, acţionariatul puternic, portofoliul de produse competitiv şi eficienţa operaţională dovedită în ultimii ani, mă determină să fiu optimist. Am multă încredere că jucătorii din industrie, pe toate palierele, au căpătat maturitate şi experienţă raportat la criza de după 2008, astfel încât să păstrăm împreună funcţională această zonă a economiei, care contează atât de mult pentru toată lumea. Consider că nu există motive de panică referitoare la intrarea într-o nouă criză gravă şi de durată", a completat Liviu Stoleru.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional