Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2021
Abonament gratuit

ÎN PROPORŢIE DE PESTE 40%One Peninsula, primul club rezidenţial din Bucureşti cu încălzire prin pompe de căldură cu sursă geotermală, este deja vândut

G.U. Ştirile Zilei /

One Peninsula, primul club rezidenţial din Bucureşti cu încălzire prin pompe de căldură cu sursă geotermală, este deja vândut

Dezvoltat de compania One United Properties în cartierul Floreasca, proiectul One Peninsula este primul club rezidenţial din Bucureşti cu încălzire prin pompe de căldură cu sursă geotermală şi totodată cel mai exclusivist ansamblu de mică înălţime, conform unui comunicat de presă.

Construcţia ansamblului One Peninsula, proiectat de birourile de arhitectură X Architecture & Engineering din România şi Bobotis+Bobotis Architects din Grecia, a început în luna august 2020, odată cu obţinerea autorizaţiei de construire, iar în prezent lucrările au ajuns la cota zero de fundare. Totodată, complexul este deja vândut în proporţie de peste 40%. Încălzirea prin pompe de căldură cu sursă geotermală de care beneficiază One Peninsula este realizată prin execuţia a 270 de puţuri forate la 120 m liniari adâncime, care folosesc schimbul de căldură cu pământul pentru a genera energia necesară obţinerii agentului de răcire şi încălzire. Acest sistem va oferi multiple avantaje celor ce vor locui acolo: autonomie totală de căldură pe timpul iernii şi autonomie pe agent frigorific pentru climatizare pe timp de vară, precum şi reducerea costurilor anuale de încălzire şi răcire cu 50% faţă de soluţiile clasice.

Beatrice Dumitraşcu, VP Residential Division One United Properties, a declarat: "One Peninsula este din multe puncte de vedere o dezvoltare unică şi de referinţă pentru piaţa rezidenţială din România şi ne bucurăm că an de an putem să inovăm prin proiectele pe care le construim. Ca dovadă, conceptul de la care porneşte această nouă dezvoltare este conturarea unui stil de viaţă exclusivist pentru rezidenţi, care vor simţi că trăiesc într-un loc liniştit, intim şi departe de oraş, doar că se vor bucura de toate acestea chiar în centrul rezidenţial al Bucureştiului. În acelaşi timp, din preocuparea noastră permanentă pentru inovaţie şi grija faţă de viitorii rezidenţi, dezvoltăm acest proiect utilizând pompe de caldură cu sursă geotermală, ceea ce presupune o investiţie de 4 milioane de euro. Avantajele acestui sistem sunt însă semnificative, pentru că oferă autonomie pe timp de iarnă şi vară, reducând în acelaşi timp şi factura anuală de încălzire şi răcire a casei cu 50% pe toată durata de existenţă a locuinţei."

Din planul de creare a unui spaţiu exclusivist, retras şi liniştit fac parte şi facilităţile pe care dezvoltatorul le va implementa în cadrul acestui club rezidenţial: 2.500 mp de design contemporan spectaculos incluzând o piscină semi-olimpică, sală de pilates, braserie, gym, golf room şi altele, toate adaptate la cerinţele comunităţii. Totodată, pentru un grad de intimitate şi linişte sporit, accesul în complex va fi pietonal, autoturismele fiind direcţionate exclusiv în parcarea subterană.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 2 / 2021

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Legea

Companii

Internaţional