Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2020
Abonament gratuit

Încep primele lucrări la Autostrada de Centură a Capitalei, A0

I.Ghe. Ştirile Zilei /

Încep primele lucrări la Autostrada de Centură a Capitalei, A0

Ministerul Transporturilor a semnat autorizaţia de construire pentru 1,7 din cei 16,3 kilometri cât are secţiunea dintre DN6 şi DN5, din lotul II al Autostrăzii de Centură A0 Sud, a anunţat secretarul de stat Ionel Scrioşteanu.

"Parcurgem încă o etapă pentru realizarea A0 - cel mai important proiect rutier din Regiunea Bucureşti-Ilfov! Am semnat autorizaţia de construire pentru un sector din Lotul II al A0 Sud. Va fi realizată structura rutieră, va fi ridicat un pasaj la km 70+500, vor fi executate lucrări de consolidare, relocare reţele, iluminat, de siguranţa circulaţiei", a anunţat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, pe pagina oficială de Facebook.

Lucrările vor fi realizate de compania turcă Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S., care a câştigat achiziţia şi pentru lotul I al Autostrăzii de Centură a Capitalei, ramura sudică, care are o lungime de circa 17 km. În legătură cu lotul I, menţionăm că firma din Turcia lucrează la proiectarea respectivului segment de autostradă.

Valoarea contractului semnat cu turcii de la Alsim Alarko pentru cei 16,3 kilometri ai lotului II al Autostrăzii de Centură este de 750,8 milioane de lei, fără TVA. Constructorul şi-a asumat realizarea întregii lucrări în doi ani şi jumătate.

Autostrada A0 Bucureşti Sud are trei loturi cu o lungime totală de 52 de kilometri. Din păcate, pe lotul III, compania greacă Aktor a fost penalizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, deoarece a întârziat predarea proiectului tehnic. Timpul pierdut cu proiectarea înseamnă şi începerea mai târziu a lucrărilor, dar şi finalizarea lor dincolo de termenul asumat prin contract.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 6 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional