Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2019

Infrastructură, pe împrumut

G.M. Ştirile Zilei /

Infrastructură, pe împrumut

Guvernul face eforturi pentru atragerea fondurilor europene în vederea construirii autostrăzii Sibiu-Piteşti, a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, în urma întâlnirii pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii Transporturilor şi Fondurilor Europene, Lucian Bode, respectiv Marcel Boloş.

Preşedintele a precizat: "Am discutat despre infrastructura de transport şi ce putem să pregătim pentru fonduri europene, dar şi despre o viziune pe termen mai lung pentru autostrăzi şi căi ferate. Se lucrează la asta. Banii europeni sunt o sursă de finanţare. Bugetul naţional este o altă sursă de finanţare, iar creditele reprezintă o altă sursă. Iar pentru a realiza infrastructura de care avem nevoie, va trebui ca Guvernul să se împrumute şi de la bănci. Noi nu ne dorim să venim în faţa românilor cu promisiuni de bucăţele de autostrazi, ci să venim cu o soluţie integrată pentru rezolvarea acestei probleme de infrastructură. Au fost discuţii pozitive şi Guvernul va veni cât de curând cu câteva proiecte foarte bune".

Amintim că, din cauza unor probleme de mediu, Comisia Europeană analizează încă solicitarea de finanţare a autostrăzii Sibiu-Piteşti, trimisă la Bruxelles de Guvern.

În legătură cu infrastructura construită pe bani împrumutaţi de la bănci, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat recent că nevoia financiară a ţării noastre pentru modernizarea infrastructurii rutiere şi feroviare în următorii zece ani depăşeşte 40 miliarde euro şi că pentru realizarea acestui obiectiv, guvernele vor fi nevoite să se împrumute de pe piaţa bancară sau de pe piaţa de capital.

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, a declarat săptămâna trecută că nu este exclusă modificarea legislaţiei privind parteneriatul public-privat şi va reevalua valorile estimate de fosta guvernare pentru marile proiecte de infrastructură feroviară, care au fost nerealiste, cu mult mai mici faţă de cele trecute în masterplanul de transport pe care ţara noastră l-a trimis la Comisia Europeană.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Consilier

Legea

Internaţional