Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 13,2%, în primele opt luni

S.B. Ştirile Zilei /

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 13,2%, în primele opt luni

Volumul lucrărilor în construcţii a crescut, în primele opt luni ale anului, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,7% iar ca serie brută cu 13,2%, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică.

"Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 13,2%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+27,5%), lucrările de construcţii noi (+12,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,3%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+34,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,2%)", arată raportul INS.

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 6,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,7%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+28,1%), lucrările de construcţii noi (+12,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,3%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+33,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,5%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 5,9%.

Potrivit sursei citate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 11,8%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+15,4%), lucrările de reparaţii capitale (+9,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+2,5%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţii inginereşti (+14,3%), clădirile nerezidenţiale (+9,8%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,4%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,6%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+7,3%).

Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 3,0%, respectiv cu 1,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+6,4%), clădirile nerezidenţiale (+5,9%) şi la clădirile rezidenţiale (+3,3%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, pe total, cu 19,4%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de construcţii noi (+26,8%), lucrările de reparaţii capitale (+6,0%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,5%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+40,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,7%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 8,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 18,1%.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de construcţii noi (+25,7%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,8%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+6,5%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+39,5%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,8%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 8,5%.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional