Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2021
Abonament gratuit

INS:Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 2,7%, în primele opt luni din 2021

S.B. Ştirile Zilei /

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 2,7%, în primele opt luni din 2021

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele opt luni faţă de perioada similară din 2020 ca serie brută cu 2,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,9%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică, informează news.ro.

"În perioada 1 ianuarie - 31 august 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 august 2020, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 2,7%. Pe elemente de structură a avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 11,5%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-17,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-11,1%). Pe obiecte de construcţii, a avut loc o creştere la clădirile rezidenţiale (+27,9%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 5,9%, respectiv cu 3,4%", arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,9%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+9,2%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 15,5%, respectiv cu 10,7%. Pe obiecte de construcţii, o creştere a avut loc la clădirile rezidenţiale (+20%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 6%, respectiv cu 2,1%.

În august 2021 comparativ cu iulie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 0,3%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-1,4%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 6,1%, respectiv cu 0,9%. Pe obiecte de construcţii, a avut loc o scădere la lucrările de construcţii inginereşti (-7,2%). Clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au crescut cu 8,7%, respectiv cu 3,3%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,6%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de construcţii noi (-5%), lucrările de reparaţii capitale (-2,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-2%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 8,9%. Clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au crescut cu 7,4%, respectiv cu 1,2%.

În august 2021 comparativ cu august 2020, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 5,8%. Pe elemente de structură, scăderi s-au

înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-29,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-19%). Lucrările de construcţii noi au crescut cu 4,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 17,4%, respectiv cu 13,4%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 29,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 5,2%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat scăderi la lucrările de reparaţii capitale (-31,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-19,1%). O creştere s-a înregistrat la lucrările de construcţii noi (+4%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile

inginereşti cu 18,1%, respectiv cu 10,9%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 27,8%.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Companii

Internaţional