Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele trei luni, cu 7,1%

S.B. Ştirile Zilei /

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele trei luni, cu 7,1%

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele trei luni ale anului, faţă de perioada similară a anului 2023, ca serie brută, cu 7,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,9%, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică, informează news.ro.

"Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 7,1%. Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de construcţii noi (-9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-6,7%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 6,7%. Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale (-34,1%) şi la clădirile nerezidenţiale (-1,6%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 6,8%", arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,9%.

Lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 10,8%, respectiv cu 1,7%.

Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 9,1%. Pe obiecte de construcţii,s-a înregistrat scădere la clădirile rezidenţiale (-31,8%).

Construcţiile inginereşti şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 9,2%, respectiv cu 1,5%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 43,7%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+51,7%), lucrările de construcţii noi (+43,5%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+29,3%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: lucrările de construcţii inginereşti (+58,2%), clădirile rezidenţiale (+46,5%) şi la clădirile nerezidenţiale (+20,2%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,1%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+13,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,7%).

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 11%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+11%) şi la clădirile rezidenţiale (+6,3%).

Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 10,4%.

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 3,5%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,3%) şi la lucrările de construcţii noi (-3,5%).

Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 6,3%. Pe obiecte de construcţii, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (-24,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (-10,2%).

Construcţiile inginereşti au crescut cu 13,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 1,2%. Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-8,1%) şi la lucrările de construcţii noi (-0,1%).

Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 11,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-22,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (-7%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 17,1%.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional