Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2024

InteRo Property Development anunţă investiţii de peste 170 milioane euro în nordul Bucureştiului

F.D. Ştirile Zilei /

InteRo Property Development anunţă investiţii de peste 170 milioane euro în nordul Bucureştiului

InteRo Property Development, deţinut de familia canadiană de investitori Topolinski, a primit autorizaţia de construcţie pentru proiectul rezidenţial de lux Smart Home, Pajurei 3 Residence, urmând să demareze lucrările în următoarele săptămâni. Dezvoltatorul aşteaptă, de asemenea, să primească în următoarele luni şi autorizaţia de construcţie pentru SunLight Residence, un proiect rezidenţial nZEB ce promite investitorilor randamente atractive la închiriere, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, în paralel, InteRo Property Development va finaliza curând şi achiziţia unui teren de 4,5 hectare din zona Otopeni, care are şi PUZ. Aici va fi dezvoltat în următorii ani MoonLight Meadows, un proiectul rezidenţial de anvergură cu peste 400 de apartamente, valoarea investiţiei fiind estimată la peste 80 de milioane de euro.

Cele trei proiecte reprezintă o investiţie totală de peste 170 de milioane de euro în zona de nord a Capitalei.

Michael Topolinski III, Fondator InteRo Property Development, spune: "Este un moment bun pentru construcţii, deoarece costurile sunt mai controlate, iar imobiliarele rămân o investiţie solidă pe o piaţă în curs de maturizare cum este România. În perioade dificile, proiectele de calitate câştigă teren. Cumpărătorii au o abordare mult mai pragmatică faţă de investiţiile pe care le fac pe termen lung, căutând cea mai bună valoare de achiziţie. De-a lungul anilor, ne-am consolidat reputaţia că dezvoltăm proiecte de calitate, cu design eficient şi inovator, ce generează randamente atractive de două cifre. Baza noastră de investitori s-a extins în mod constant, cu fluxuri de capital din întreaga lume. Deja am vândut aproximativ 20% din unităţile locative prevăzute în Pajurei 3 Residence (30 de apartamente) şi aproximativ un sfert din cele din SunLight Residence (48 de apartamente). Interesul investitorilor este ridicat şi avem încredere că echipa noastră de vânzări va fi foarte ocupată pe parcursul anului".

Răzvan Nica, Managing Partner BuildGreen şi arhitectul coordonator pentru certificarea BREEAM Excellent, spune: "Derulăm procesul de certificare BREEAM pentru proiectul Pajurei 3 Residence şi suntem încrezători că vom îndeplini standardele necesare pentru obţinerea certificării BREEAM Excellent, printr-o abordare dedicată şi atenţia deosebită acordată elementelor de sustenabilitate. Construcţiile ecologice nu mai sunt opţionale, ci devin treptat o cerinţă esenţială pentru dezvoltările rezidenţiale moderne, aducând beneficii tangibile în ceea ce priveşte eficienţa energetică, responsabilitatea faţă de mediu şi sustenabilitatea".

Ashton Topolinski, Partener, Director Marketing & Branding şi Sustainability Lead în cadrul InteRo Property Development, adaugă: "Strategia noastră de dezvoltare se concentrează pe proiecte care generează valoare pentru economia bucureşteană, cresc nivelul de trai al rezidenţilor şi sunt atractive pentru investitori. Ne aliniem la Strategia României de Dezvoltare Durabilă 2030 prin crearea de comunităţi frumoase, care sunt eficiente din punct de vedere energetic prin utilizarea surselor regenerabile. Pajurei 3 Residence este un proiect nZEB, în curs de certificare BREEAM Excellent, care oferă apartamente echipate standard cu pachetul complet de caracteristici Smart Home. Prin standardul BREEAM Excellent, rezidenţii au acces, printre altele, la staţii de încărcare electrică, sisteme de gestionare a utilităţilor cu costuri reduse prin utilizarea energiei solare, sisteme de ventilaţie ce reduc poluarea din aer. Funcţiile Smart Home - precum camerele de securitate la intrarea în clădire şi la uşa apartamentului, citirea contorului de utilităţi, gestionarea sistemelor de iluminat, încălzire şi răcire - pot fi accesate printr-o aplicaţie. SunLight Residence este un proiect cu emisii de carbon aproape zero, cu 125 de panouri solare, faţadă ventilată, încălzire prin pardoseală, apartamente spaţioase cu terase generoase, spaţii verzi în aer liber şi un parc pentru copii".

Cu o valoare estimată a investiţiei de 65 de milioane de euro, Pajurei 3 Residence este primul proiect de lux din Pajura, Bucureştii Noi. Proiectul poate genera investitorilor un randament mediu la închiriere de aproximativ 7% (luând în considerare toate nivelurile de preţ).

Complexul, aflat la 3 minute de mers pe jos de staţia de metrou Jiului şi în inima zonei Bucureştii Noi, va cuprinde 160 de unităţi locative de lux, inclusiv penthouse-uri cu 3 şi 4 camere, grădină privată pe acoperiş, plus facilităţi comune, cum ar fi un spaţiu în aer liber, piscină cu zonă de grătar, un centru de fitness, o sală de petreceri, English Courtyard, un loc de joacă pentru copii, parcuri pentru câini şi un spaţiu pentru proiecţii de film.

Prin intermediul platformei digitale InteRoVerse, clienţii pot vizita apartamentele din Pajurei 3 Residence, printr-o experienţă virtuală exclusivistă oferită de primul showroom imobiliar hi-tech lansat în România.

Cu o investiţie estimată de 25 milioane de euro, SunLight Residence va fi un complex dedicat clasei de mijloc şi investitorilor care caută randamente ridicate. Cumpărătorii se pot aştepta la un randament de închiriere de aproximativ 7% (la nivelul al treilea preţ) şi la o rentabilitate estimată de 30%-40% din valoarea apartamentului, în câţiva ani.

SunLight Residence va avea 5 blocuri cu 180 de apartamente spaţioase (2, 3 şi 4 camere cu grădini de apartament de peste 100 mp), un loc de joacă pentru copii, spaţii verzi, spaţii pentru biciclete, precum şi 360 de locuri de parcare. Acest proiect rezidenţial situat la marginea oraşului Pipera este proiectat să genereze aproape zero emisii (nZEB), cu costuri de utilităţi foarte mici, având în vedere că 30% din energia regenerabilă va fi produsă de 125 de panouri solare amplasate pe acoperişul clădirilor. În plus, toate apartamentele vor avea încălzire prin pardoseală, ceea ce va genera confort sporit locatarilor.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional