Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2022

Investiţie de 125.000.000 lei pentru reabilitarea şi consolidarea sediului Academiei

O.D. Ştirile Zilei /

Investiţie de 125.000.000 lei pentru reabilitarea şi consolidarea sediului Academiei

Academia se pregăteşte să "îmbrace" haine noi. Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, şi preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Irina Pătrăşcoiu, au semnat contractul de reabilitare, consolidare şi extindere a sediului Academiei. Investiţia este în valoare totală de aproximativ 125 de milioane de lei. Potrivit Academiei Române, proiectul de reabilitare, consolidare, modernizare, extindere şi dotare a sediului istoric al Academiei Române şi construire a unui nou corp de aulă a fost inclus în anul 2020 în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, Subprogramul "Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcţiilor", şi aprobat de Guvernul României prin Hotărârea nr. 1232/2021 din 17 noiembrie 2021. În februarie 2022, Compania Naţională de Investiţii a lansat procedura de achiziţie publică pentru atribuirea lucrărilor. Investiţia va conduce la realizarea a trei componente. Un prim obiectiv îl constituie transformarea în muzeu a sediului istoric al Academiei Române, datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi înscris în anul 2015 în categoria Monumentelor Istorice de către Ministerul Culturii, prin Institutul Naţional al Patrimoniului. O a doua componentă este construirea unei noi Aule a Academiei Române, cu o suprafaţă de 8.500 mp, care va găzdui cele 14 secţii ale Academiei, sediul administrativ, săli de întruniri şi spaţii de protocol. Cea de-a treia direcţie este reprezentată de reabilitarea şi refuncţionalizarea clădirii "Moxa", ca parte a sediului administrativ.

La finalizarea proiectului, cele trei imobile care vor alcătui sediul Academiei Române vor avea o suprafaţă construită totală de 14.600 de mp. Durata estimată de realizare a proiectului este de 36 de luni, din care 6 luni sunt destinate etapei de proiectare. Academia Română participă în acest proiect cu o contribuţie de 833.000 de lei.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional