Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2019

Investiţie de un milion de euro în Arsenal Park

T.E. Ştirile Zilei /

Investiţie de un milion de euro în Arsenal Park

Fraţii Cristescu au triplat zona de agrement destinată copiilor la aqua park-ului din Arsenal Park în urma unei investiţii de 1 milion de euro, pe fondul creşterii cererii din partea familiilor, potrivit unui comunicat al companiei remis Redacţiei.

Fraţii Marius şi Emil Cristescu vor să transforme Arsenal Park de la Orăştie dintr-un complex destinat iniţial team building-urilor organizate de companii în unul care se adresează, în principal, familiilor cu copii, motiv pentru care au început o nouă serie de investiţii în agrement. Prima dintre acestea, un complex de piscine cu opt tobogane pentru copii, a fost dată în folosinţă zilele trecute, iar investiţia s-a ridicat la un milion de euro.

Complexul Arsenal Park de la Orăştie, deţinut de fraţii Marius şi Emil Cristescu, va beneficia de o serie de investiţii destinate zonei de agrement pentru familii şi copii. Prima dintre acestea, cifrată la un milion de euro şi inaugurată zilele trecute, a presupus triplarea zonei destinate copiilor în cadrul aqua parkului de la Arsenal. Astfel, a fost deschis un nou complex de piscine cu opt tobogane, unde se pot juca în fiecare oră 300 de copii, conform comunicatului.

Alăturat, a fost amenajată o cofetărie unde se vând sucuri, îngheţată şi prăjituri. Tot în zona de agrement, a mai fost construită şi o tiroliană din cinci tronsoane, pentru copii de peste 12 ani.

Dacă iniţial, din numărul celor care vizitau Arsenal Park, companiile reprezentau 70% şi familiile 30%, în ultimii doi ani procentul s-a inversat, iar familiile, ajunse într-un număr tot mai mare de la an la an, ocupă 70% din totalul clienţilor.

"Vrem să atragem cât mai multe familii cu copii, pentru că acesta este viitorul, şi de aceea am dezvoltat zona de agrement destinată celor mici. Sperăm să se deschidă bucata de autostradă care leagă Orăştie de Timişoara şi să se dubleze numărul de clienţi care vin din Timişoara. Dacă se deschid cele două loturi care completează segmentul de autostradă care leagă Orăştie şi Timişoara, distanţa dintre cele două localităţi poate fi parcursă cu maşina într-o oră şi jumătate. Acum, se fac două ore şi jumătate. Guvernul a promis că acest segment va fi gata până la sfârşitul lui iulie. Când s-au deschis tronsoanele spre Cluj, anul trecut, s-a dublat numărul de clienţi din această zonă la Arsenal Park, pentru că acum se face o oră şi jumătate din Cluj, faţă de două ore şi 15 minute înainte", a declarat Marius Cristescu, arată sursa precizată.

Cu noua investiţie în zona pentru copii, capacitatea totală a aqua parcului s-a extins de la 1.500 la 2.000 de persoane. Totodată, a fost mărită cu 200 de locuri parcarea, iar suprafaţa destinată şezlongurilor a fost dublată, pentru a spori confortul.

"În urma investiţiilor făcute de către fraţii Cristescu în Arsenal Park, impactul pe termen scurt şi mediu va fi unul cu un randament de creştere de minimum 30% anual, în următorii 3 ani, având în vedere faptul că, în continuare, sectorul Turism, se află în topul industriilor cu mari oportunităţi majore pe termen mediu şi lung. Acest lucru a stat la baza elaborării strategiei pe următorii 5 ani a complexului Arsenal Park. ", a declarat Sebastian G Antal, directorul general al Arsenal Park, se subliniază în comunicat.

Arsenal Park este un complex cu 250 de locuri de cazare în care turiştii pot practica diverse activităţi, printre care instrucţie militară, lupte de airsoft şi paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft şi paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul şenilat, concursuri de drezină, închiriere maşini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc. Spa-ul Arsenal Park dispune de o sală de fitness, saune finlandeze şi cu infraroşu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă şi cu înot contracurent, o cameră de relaxare şi camere pentru masaj şi tratamente corporale. Complexul are cea mai mare tiroliană formată dintr-un singur segment, pe o lungime de 700 de metri.

Arsenal Park este şi cel mai mare muzeu de tehnică militară din ţara noastră, cu peste 200 de exponate, printre care tunuri, TAB-uri, transportoare şenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere şi tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanţă militară, o locomotivă, trenuri de mină, un avion IAR 93, un avion AN-2 şi un MIG 21, dar şi un elicopter Kamov Ka 26.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

EFORT ŞI RECUNOŞTINŢĂ

Bursa Construcţiilor 7 / 2019

Înainte de a mă apuca să scriu acest articol mi-am adus aminte de semnificaţia verbului a construi - verb care defineşte sinteza eforturilor celor care dau, prin imaginaţia şi eforturile lor, o nouă înfăţişare spaţiului în care trăim şi muncim.