O investiţie de 300.000 de euro a transformat fosta casă a lui Ion Luca Caragiale într-un restaurant care aminteşte de Bucureştiul de la începutul secolului XX. Restaurantul "La Union" a fost deschis la începutul lunii martie a acestui an şi a făcut deja senzaţie printre amatorii de inedit, conform unui comunicat Be Igloo.
"Am transformat fosta casă a lui Caragiale într-un restaurant cochet care te smulge din cotidian şi te duce pentru câteva clipe în Bucureştiul de la începutul secolului XX. S-a urmărit crearea unui spaţiu deosebit, respectând arhitectura şi istoria casei, care să îmbine eleganţa cu un serviciu de excepţie. Din aceste motive, mare parte din bani au fost investiţi in amenajarea restaurantului", a declarat Cristian Mihai Balint, proprietarul "La Union".
60% din investiţie a fost direcţionată către reabilitarea structurală, restaurarea elementelor arhitecturale originale şi amenajarea interioară, iar restul de 40% a fost investit în aparatură şi utilaje.
O atenţie deosebită a fost acordată alegerii şi pregătirii angajaţilor, proprietarul "La Union" punând un mare accent pe serviciul oferit în restaurant de la intrarea clientului şi până la plecarea sa.
"Le oferim celor care ne calcă pragul ospitalitatea şi savoarea bucatelor de altădată. Până la urmă, totul se completează: o bucătărie românească de excepţie, preparate internaţionale rafinate şi o poziţionare excelentă prin localizarea restaurantului în centrul pitoresc al Bucureştiului. Dacă serviciile nu ar fi impecabile, povestea nu ar mai suna la fel", a adăugat Cristian Mihai Balint.
Restaurantul, aflat pe strada Ion Luca Caragiale, nr.21-23, este un fel de maşină a timpului : muzica, bucatele, atmosfera şi serviciile duc clienţii pentru câteva ore în altă lume. "Încă de la intrare, locul acesta pare să spună o poveste", spune proprietarul .