Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2020
Abonament gratuit

Iridex Group Plastic anunţă finalizarea lucrărilor de consolidare a versanţilor de pe DN18

A.M. Ştirile Zilei /

Iridex Group Plastic anunţă finalizarea lucrărilor de consolidare a versanţilor de pe DN18

Iridex Group Plastic a anunţat, joi, finalizarea lucrărilor de consolidare, stabilizare şi protecţie a versanţilor, în cadrul reabilitării tronsonului de pe DN18 dintre Baia Mare şi Sighetul Marmaţiei, lucrare care se află sub coordonarea antreprenorului general Aktor AG, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivi sursei citate, în contextul unui cadru natural variat şi prevăzut pe alocuri cu măsuri de protecţie vechi şi depăşite de situaţia actuală, a fost necesară o evaluare atentă pentru a face scalarea corespunzătoare a soluţiilor implementate.

În acest scop, s-a folosit programul RUVOLUM 7.0, creat de GEOBRUGG AG, care permite calcularea precisă a caroiajului de ancoraj şi a dimensiunii ancorelor necesare pentru fixarea plasei speciale TECCO. Calculele de stabilitate efectuate au ţinut cont de condiţiile specifice, precum proprietăţile materialului stabilizat, grosimea stratului ce trebuie stabilizat şi proprietăţile plasei, fiind folosiţi coeficienţii parţiali de siguranţă conform cu EUROCODE 7. Ulterior, GEOBRUGG AG a propus cele mai potrivite soluţii în conformitate cu standardul de calitate furnizat, ţinând cont atât de aspectele economice şi cele de siguranţă, cât şi de durabilitatea şi întreţinerea acestora. În funcţie de specificul fiecărei zone în parte şi de riscurile prezentate, au fost montate plase din oţel de înaltă rezistenţă TECCO G45/2 mm şi G65/3 mm, ancore tip GEWI Ø25 mm şi Ø28 mm şi bariere împotriva căderilor depietre GBE-500A. Astfel, scopul asumat a fost atins, folosindu-se materiale de o calitate superioară, selecţionate atent şi cu o protecţie corespunzătoare împotriva coroziunii, funcţionalitate dovedită şi o metodă de instalare care are rolul de a menaja stratul de suprafaţă pentru a nu fi afectat.

La momentul evaluării finale s-a decis suplimentarea ancorelor montate în două zone cu încă 20 de bucăţi, cu amplasare între caroiaje, pentru o mai bună aşezare a plasei de versant.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 6 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional