Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2020
Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Isopan Est a exportat 1,5 milioane metri pătraţi de panouri termoizolante, în 2019

A.P. Ştirile Zilei /

Isopan Est a exportat 1,5 milioane metri pătraţi de panouri termoizolante, în 2019

Volumul de panouri termoizolante realizat, anul trecut, de Isopan Est la fabrica din Bucureşti a fost de 2,76 milioane de metri pătraţi (piaţa internă şi export), după un trend ascendent de 8%. Totodată, cifra de afaceri a companiei a înregistrat 53,6 milioane de euro, înştiinţează un comunicat de presă.

Isopan Est si-a mărit producţia în ultimii patru ani, ca o consecinţă a cererii tot mai mari de pe piaţa locală, dar şi fiindcă exporturile au crescut. Anul trecut, exporturile au atins un prag record de 1,5 milioane de metri pătraţi. Jumătate din producţia firmei din România pleacă spre Estul Europei, transmite sursa.

Directorul General Isopan Est, Toni Pera, declară: "Vom continua eforturile de a oferi calitate în România. Suntem optimişti şi ne adaptăm noilor condiţii, chiar dacă această perioadă este cu adevărat un test de stres pentru tot ceea ce înseamnă producţie locală. Cert este că nevoia de spaţii logistice, de producţie şi industriale este din ce în ce mai evidentă, iar investitorii continuă construcţia noilor proiecte. Prin urmare, estimăm că piaţa panourilor va rămâne cel puţin la nivelul din 2019, cu o orientare tot mai puternică spre produse de calitate ridicată".

Un studiu realizat de Neomar Consulting comunică faptul că volumul pieţei de profil va fi de aproximativ 8 milioane de metri pătraţi, similar cu anul trecut. Contextul face ca noi proiecte şi investiţii să apară în domenii precum agricultura, producţia zootehnică, depozitare şi logistică, producţia industrială şi alimentară. Aceste domenii au întregit 70% din cererea locală de panouri termoizolante în 2019.

Sursa oferă informaţii despre panourile termoizolante găsite pe piaţa locală. Peste 50% dintre ele sunt realizate din oţel cu o grosime de 0,5 mm, considerată o grosime de tablă bună pentru producţia panourilor. Isopan Est a a avut anul trecut o cerere de peste 70% de panouri cu grosimi de peste 0,5 mm (atât pentru panourile cu poliuretan, cât şi pentru cele cu vată minerală pentru care se utilizează o grosime de 0,6 mm a oţelului), susţine comunicatul de presă.

Volumul de panouri cu vată minerală a ajuns să reprezinte 16% din totalul pieţei. Modificare s-a produs datorită reglementărilor impuse de lege pentru comportamnetul clădirilor la foc. Odată cu ridicarea acestor norme, Isopan Est a lansat o nouă linie de producţie dedicată panourilor cu vată minerală. Cele doua linii de producţie automatizate în proporţie de 85% pot produce zilnic 15.000 mp de panouri, echivalentul a 25% din suprafaţa construită la sol a Casei Poporului, încheie sursa.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 4 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Legea

Companii

Internaţional