Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

JLL a reprezentat Maracana în închirierea unor spaţii logistice în Ploieşti şi Constanţa

S.B. Ştirile Zilei /

JLL a reprezentat Maracana în închirierea unor spaţii logistice în Ploieşti şi Constanţa

Maracana, cu activităţi în domeniul transporturilor, depozitării, logisticii şi distribuţiei, a închiriat 4.100 de metri pătraţi de spaţii logistice în Ploieşti şi în Constanţa, tranzacţii în care a fost reprezentat de compania de servicii imobiliare JLL. Tranzacţia din Constanţa vine după o perioadă îndelungată în care zona a fost ocolită de dezvoltatorii de logistică şi industriali instituţionali şi de chiriaşi, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

La Ploieşti, compania a închiriat 1.800 de metri pătraţi în proiectul dezvoltat de Alinso, în timp ce la Constanţa, suprafaţa contractată este de 2.300 metri pătraţi, în proiectul mixed-use Constanţa Business Park dezvoltat de Global Vision şi de Globalworth, în imediata proximitate a portului Constanţa.

Cele două noi proiecte vor creşte capacitatea logistică a companiei, care deţine la Timişoara un proiect de 5.000 mp, proprietate proprie, şi un altul la Cluj, de 7.500 mp închiriat în luna aprilie a acestui an.

Tranzacţiile reflectă evoluţia pieţei din ultima perioadă, firmele de logistică, împreună cu cele de retail şi FMCG fiind cei mai activi chiriaşi.

"Piaţa de logistică a continuat şi în acest an să îşi păstreze atractivitatea şi ne bucurăm că am contribuit şi noi prin aceste tranzacţii la menţinerea ritmului susţinut de dezvoltare a sectorului. Închiderea cu succes a acestor două contracte s-a datorat pe de o parte colaborării foarte bune cu Maracana, care s-a concretizat în găsirea celor mai bune soluţii pentru extinderea activităţii, şi pe de altă parte, proprietarilor celor două parcuri industriale, care au oferit spaţiile potrivite nevoilor clientului nostru", a declarat Ionuţ Grigoraş, consultant Industrial Department JLL România.

În prima jumătate a anului, cererea de spaţii industriale şi de logistică a ajuns la aproape 270.000 metri pătraţi, în creştere uşoară faţă de intervalul similar din 2019 (260.000 metri pătraţi).

"La Constanţa am trecut de gradul de închiriere de 50% şi până la finalul anului vom avea prima fază a proiectului complet ocupată. Suntem bucuroşi că reuşim, cu acest proiect de pionierat logistic şi industrial în zona Constanţa -pionierat pentru depozitele moderne, de clasă A, în această zonă nevalorificată până acum - să atragem parteneriate de lungă durată, cu branduri cu tradiţie. Pregătim, alături de partenerul nostru Globalworth, lansarea lucrărilor celei de-a doua faze, pentru începutul de an", spune Şerban Juverdeanu, Head of Development Global Vision.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional