Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2019

JLL:Cererea de spaţii industriale s-a dublat în prima jumătate a anului

D.D. Ştirile Zilei /

Costin Bănică

Costin Bănică

Volumul spaţiilor industriale şi logistice închiriate în prima jumătate a anului a totalizat 240.700 de metri pătraţi, mai mult decât dublul nivelului înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut, de aproximativ 100.800 de metri pătraţi, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Bucureştiul a atras cea mai mare parte din cererea de spaţii industriale şi logistice din ţară, respectiv 43% (aproximativ 103.600 metri pătraţi), acesta fiind urmat de Slatina (62.000 metri pătraţi), Oradea (34.000 metri pătraţi) şi Timişoara, cu aproape 22.300 de metri pătraţi tranzacţionaţi.

JLL a înregistrat în primul semestru o cotă de piaţă de aproape 30% din volumul tranzacţiilor de închiriere de spaţii industriale şi logistice intermediate de consultanţii imobiliari.

Având în vedere evoluţiile din prima jumătate a anului, aşteptările JLL privind cererea din 2019 sunt optimiste, astfel că ne aşteptăm la un volum de tranzacţii comparabil cu cel înregistrat în ultimii 3 ani, în jurul a 500.000 metri pătraţi/an.

"Trebuie să ţinem cont însă de două aspecte. Primul este acela că piaţa industrială a raportat în ultimii trei ani o cerere record, mai ales pe fondul extinderii retailerilor şi a logisticienilor. Al doilea element îl reprezintă faptul că majoritatea companiilor care furnizează servicii logistice şi-au consolidat deja operaţiunile pentru a răspunde volumului crescut de mărfuri generat de ascensiunea consumului din ultimii ani", a declarat Costin Bănică, Head of Industrial Department JLL România.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Consilier

Legea

Internaţional