Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2019

LEGRAND:Piaţa de smarthome creşte cu 30% pe an

I.I Ştirile Zilei /

Piaţa de smarthome creşte cu 30% pe an

Dacă în Belgia şi Franţa casele inteligente ajung la 60% din totalul segmentului rezidenţial nou construit, în România această proporţie este de sub 5%. Cu toate acestea, casele inteligente sunt preferate de din ce în ce mai mulţi români, creşterea acestui segment fiind de 30% pe an. Cele mai des întâlnite soluţii implementate sunt controlul inteligent al iluminatului, al storurilor şi al temperaturii, urmate de sonorizare şi gestiunea energiei.

Legrand este unul din principalii jucători de pe piaţa soluţiilor inteligente pentru locuinţe, prin intermediul soluţiilor sale integrate MyHOME, dezvoltate în ultimii zeci de ani pe baza înţelegerii nevoilor unor categorii largi de consumatori, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

"Primul nostru întrerupător ceramic a fost produs acum 100 de ani şi, de atunci, am investit masiv în cercetare şi dezvoltare. În momentul de faţă, Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice şi digitale, iar sistemele noastre de casă inteligentă sunt printre cele mai moderne şi inovative de pe piaţă. Era natural ca oferta noastră să îi atragă şi pe clienţii din România, care încep să prefere locuinţele conectate. Aceştia aleg soluţiile MyHome fiindcă oferă un control natural şi facil al dispozitivelor digitale, pot fi adaptate la stilul de viaţă şi la momentul zilei. Totul, conectat cu smartphone-ul, pentru ca locuinţa să devină interactivă", a declarat Călin Paşcalău, Director General Legrand România.

Unul dintre proiectele de succes unde sunt accesibile soluţiile MyHome Legrand este complexul rezidenţial Casa del Mar din Mamaia, unde apartamentele sunt cablate complet pentru instalarea soluţiilor de automatizare. Pachetele standard Legrand pentru apartamente dotate cu soluţia MyHOME încep de la 400 euro, pentru un studio cu funcţionalităţile standard şi ajung până la 1200 euro, în funcţie de necesităţi.

"Practic, cu o investiţie care e mai mică decât cea într-un telefon de ultimă generaţie, poţi să-ţi transformi casa într-una conectată - cu schimbări mult mai vizibile şi mai plăcute în viaţa ta. În plus, soluţiile noastre aduc economii importante ale consumului de energie electrică, de până la 30%" a adăugat Călin Paşcalău, Director General Legrand România.

Funcţionalităţile complete ale soluţiei MyHome sunt: controlul iluminatului, automatizarea storurilor şi a draperiilor, a uşilor de la garaj, setarea temperaturii, a fundalului sonor, precum şi gestiunea energiei. Soluţia este modulară şi poate fi montată extrem de simplu de către un instalator, cu condiţia dotării locuinţei, în prealabil, cu un cablaj special.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Consilier

Legea

Internaţional