Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2019

LIGIA DECA, CONSILIER PREZIDENŢIAL:"Ţara noastră trece printr-un boom al construcţiilor de diferite tipuri"

RAMONA RADU Ştirile Zilei /

 Ligia Deca, sursa foto: presidency.ro

Ligia Deca, sursa foto: presidency.ro

Ţara noastră trece printr-un boom al construcţiilor de diferite tipuri, iar opinia publică îşi doreşte o ţară ca afară şi din perspectiva spaţiului construit, a afirmat consilierul prezidenţial Ligia Deca, în cadrul celei de-a patra ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă în Educaţie şi Cercetare, organizată, ieri, de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB) şi Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC).

Domnia sa a declarat: "Ca inginer, mă bucur că tradiţia premiilor de excelenţă acordate de către UTCB în colaborare cu FPSC a ajuns la cea de-a patra ediţie. Este clar că România trece, şi a mai trecut, printr-un boom al construcţiilor de diferite tipuri care transformă, atât orasele, cât şi suburbiile şi chiar şi infrastructura pe care o folosim, chiar dacă nu într-un ritm atât de rapid pe cât ne-am dori. În ultima vreme, am asistat la tot felul de discuţii, mai ales în ceea ce priveşte Capitala, şi fie că vorbim de riscuri seismice, fie că vorbim despre densificare sau de problema ansamblurilor rezidenţiale autocentrice ori de poluare, este clar că opinia publică îşi doreşte o ţară ca afară şi din perspectiva spaţiului construit, iar acest lucru nu se poate realiza fără să dăm importanţa cuvenită celor care au ştiinţa, pasiunea şi aplecarea asupra reflecţiei în acest domeniu".

În condiţiile în care tot mai mulţi dintre alegători îşi doresc un mediu urban de calitate, rolul inginerilor în construcţii, al urbaniştilor şi al arhitecţilor este tot mai important, a conchis doamna Deca.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Consilier

Legea

Internaţional