Primul restaurant din România care funcţionează pe piaţa liberă deţinut de către o autoritate publică locală a fost inaugurat miercuri, 16 februarie 2011, la Cluj-Napoca.
Spaţiul în care funcţionează noul restaurant denumit "Memo 10", cu o capacitate de 50 de locuri, se află în proprietatea Consiliuluil local şi a fost dat în administrare gratuită Cantinei Primăriei în anul 2010.
"Motivul pentru care am decis să propun Consiliului local această destinaţie pentru spaţiul de pe str. Memorandumului nr 10 (cunoscut clujenilor ca şi Cofetăria Verde sau Cofetăria Silvia) a fost de a da ocazia echipei de la Cantina Primăriei să se dezvolte.
Entuziasmul cu care au modernizat sistemul învechit în care funcţiona înainte această cantină a făcut ca, în mai puţin de doi ani să ajungem de la o sursă de alocare de bani publici, pentru furnizarea serviciilor sociale pe care Primăria e obligată să le ofere, la un serviciu care se întreţine singur, ba chiar are potenţial de a aduce venituri suplimentare la bugetul local. l", a explicat domnul Sorin Apostu, primarul oraşului Cluj-Napoca.
Lucrările, realizate de către firma Ando Construct , au durat 4 luni şi au presupus costuri de 400.000 de lei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Astfel au fost executate reparaţii de tencuieli, zugrăveli, refacerea pardoselii cu gresie şi faianţă, modernizarea celor 2 grupuri sanitare
Totodată a fost amenajată bucatăria pe o suprafaţă de 25 mp, există 2 săli de mese (de 35 mp, respectiv de 31 mp), sală cu linia de servire (în suprafaţă de 41 mp), vestiare. Instalaţia de iluminat a fost înlocuită, iar cele două candelabre deja existente au fost reabilitate. S-a montat o instalaţie de sonorizare şi a fost înlocuită tâmplăria. S-au mai realizat modernizări la instalaţiile de apă, canalizare, gaz, a fost introdus sistemul de aer condiţionat şi toate celelalte instalaţii aferente unei funcţiuni de restaurant.