Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2023

Lucrările la telecabina de la Cetatea Devei sunt aproape de final

S.B. Ştirile Zilei /

Lucrările la telecabina de la Cetatea Devei sunt aproape de final

Primarul oraşului Deva, Florin Oancea, a anunţat că lucrările la telecabina care transportă turiştii la Cetatea Deveisunt aproape de finalizare, stadiul lucrărilor fiind de aproape 90 la sută, informează news.ro.

Potrivit lui Florin Oancea, telecabina a fost deja pusă pe şine şi se fac probe.

"Lucrările la telegondola către Cetatea Devei se apropie vertiginos de sfârşit! Statia de sosire este finalizată, iar la staţia de plecare de la poalele Dealului Cetăţii s-au turnat, zilele trecute, ultimele structuri din beton. Am văzut ieri că echipele de constructori au îndepărtat deja cofrajele şi au început izolarea exterioară a clădirii. Telegondola este pe şine, iar în curând specialiştii vor efectua ultimele teste ale instalaţiei. Dealtfel, întreaga investiţie este finalizată în proporţie de 90 la sută", a scris Florin Oancea, joi pe pagina sa de Facebook.

Telecabina va funcţiona începând din luna august 2023, a anunţat edilul.

"În luna august, redăm atât turiştilor, cât şi devenilor, frumoasa panoramă a Devei de pe Dealul Cetăţii, emblema noastră locală la care se va putea ajunge atât rapid, cât şi în siguranţă şi confort", a mai precizat Oancea.

Telecabina care urcă la Cetatea Deva, din judeţul Hunedoara a fost oprită în 22 noiembrie 2021, pentru a fi înlocuită. Noul ascensor care va facilita accesul în Cetatea Deva are o capacitate de 30 de persoane, iar valoarea totală a proiectului este de 15.778.243,09 lei fără TVA.

Prima telecabina care a deservit până recent Cetatea Deva a fost pusă în funcţiune în anul 2005 şi are o capacitate de 16 locuri.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional