Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

NEPI Rockcastle obţine un nou împrumut verde în valoare de 60 de milioane de euro, pentru Ploieşti Shopping City

S.B. Ştirile Zilei /

Foto Eliza Predoiu, CFO, NEPI Rockcastle

Foto Eliza Predoiu, CFO, NEPI Rockcastle

NEPI Rockcastle a obţinut un împrumut verde în valoare de 60 de milioane de euro, pentru Ploieşti Shopping City, de la un sindicat bancar condus de BRD Groupe Societe Generale, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

Finanţarea vine la trei luni după ce NEPI Rockcastle a preluat participaţia de 50% din Ploieşti Shopping City, de la partenerul său, printr-o tranzactie de 55,5 milioane euro. Împrumutul, semnat în decembrie 2022, se încadrează în categoria finanţărilor verzi, îndeplinind criteriile de contribuţie substanţială la atenuarea riscurilor climatice şi beneficiind de certificarea sustenabilă "BREEAM In-Use", calificativ Excellent, şi de atestatul de performanţă energetică de Clasa A.

"Finanţarea bancară reprezintă o alternativă atractivă pentru moment, iar NEPI Rockcastle are relaţii bune şi de lungă durată cu partenerii săi bancari. Creditele "verzi" reflectă angajamentul nostru de a îmbunătăţi sustenabilitatea portofoliului grupului şi de a reduce amprenta de carbon. Aşa cum am anunţat, în România, cea mai mare piaţă în care NEPI Rockcastle activează, suntem în proces de reducere a impactului portofoliului nostru asupra mediului prin instalarea de panouri fotovoltaice, crescând astfel proporţia de energie regenerabilă folosită", a precizat Eliza Predoiu, Chief Financial Officer, NEPI Rockcastle.

"Ne bucurăm să contribuim din nou la finanţarea unui alt proiect important al partenerului nostru de lungă durată, NEPI Rockcastle. Pentru noi, proiectul este important şi dintr-o altă perspectivă: continuăm, prin această operaţiune, să integrăm principiile ESG în activitatea noastră de creditare, completând astfel o listă mai lungă, care cuprinde şi cel mai important credit verde acordat până acum în România, şi facem încă un pas către atingerea obiectivului nostru strategic de a acorda finanţări sustenabile de un miliard de euro, până în anul 2025. Suntem pregătiţi să finanţăm tranziţia şi dezvoltarea clienţilor noştri şi deţinem know-how-ul necesar pentru asigurarea şi implementarea tuturor parametrilor legaţi de sustenabilitate, în operaţiunile de finanţare", a spus Maria Rousseva, Director General adjunct al BRD, responsabilă cu activităţile de corporate banking ale băncii.

Creditul a fost aranjat de BRD Groupe Societe Generale - partener de finanţare de lungă durată al NEPI Rockcastle - care şi-a asumat şi un rol de bancă de structurare a finanţării verzi, având alături, în calitate de finanţator, Alpha Bank, un creditor nou al grupului. În noiembrie 2022, agenţia internaţională de rating Fitch a îmbunătăţit ratingul de creditare al grupului la BBB+ cu perspectivă stabilă, de la BBB cu perspectivă pozitivă. Evoluţia ratingului reflectă progresele grupului în zona de performanţă operaţională, respectiv creşterea gradului de ocupare a proprietăţilor, a traficului şi a vânzărilor chiriaşilor pe parcursul anului 2022.

În cadrul tranzacţiei de finanţare, NEPI Rockcastle a fost consiliat de firma internaţională de avocatură Dentons Europe - Zizzi-Caradja şi Asociaţii SPARL, în timp ce BRD Groupe Societe Generale şi Alpha Bank au fost asistate de CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective