Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2021
Abonament gratuit

Noi documentaţii tehnice pentru autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni

I.Ghe. Ştirile Zilei /

Autostrada Unirii, A8, începe să prindă contur. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis, vineri, ordinul de începere pentru completarea/revizuirea/actualizarea studiului de fezabilitate şi elaborarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire şi proiectului tehnic de execuţie pentru Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni.

Documentele respective urmează a fi realizate în 25 de luni de către firma Consitrans SRL, cu care CNAIR a semnat contractul în 8 aprilie 2021.

Lungimea estimată a traseului este de 100 kilometri, iar valoarea contractului este de peste 58,8 milioane lei, fără TVA, sumă finanţată din fondurile europene.

Durata de realizare a întregii documentaţii este de 25 luni, după cum urmează:

- 12 luni pentru revizuirea/completarea studiului de fezabilitate;

- 6 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (P.A.C.), inclusiv verificarea P.A.C. de catre specialişti atestaţi;

- 6 luni pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuţie (PTE) şi a Detaliilor de Execuţie, inclusiv verificarea de către verificatori atestaţi;

- o lună pentru asistenţă tehnică pentru cererea de finanţare, asistenţă tehnică pentru contractarea execuţiei lucrărilor.

Amintim că reprezentanţii Asociaţiei "Împreună pentru A8" s-au arătat nemulţumiţi, recent, de modul în care Guvernul doreşte să realizeze acest proiect major de infrastructură rutieră. Membrii respectivei asociaţii susţin că o nouă proiectare a studiului de fezabilitate nu reprezintă o garanţie că autostrada de 320 de kilometri între Târgu Mureş şi Ungheni va fi construită vreodată. În urmă cu doi ani, valoarea estimată pentru construirea tronsonului Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni se ridica la peste 1,2 miliarde euro.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective