Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2021
Abonament gratuit

Nordis Group construieşte cel mai mare ansamblu rezidenţial şi hotelier din România

G.U. Ştirile Zilei /

Emanuel Poştoacă, Fondator Nordis Group

Emanuel Poştoacă, Fondator Nordis Group

Nordis Group, companie imobiliară specializată în dezvoltarea de ansambluri hoteliere şi rezidenţiale de lux, anunţă extinderea proiectelor de pe litoralul românesc prin achiziţionarea unor noi terenuri de peste 23.000 de metri pătraţi în continuarea complexului Nordis Mamaia 5, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Astfel, acesta devine cea mai mare dezvoltare hotelieră şi rezidenţială din România, cu investiţii finale de peste 200 de milioane de euro.

Construcţia la această fază a proiectului, pe o suprafaţă nouă de aproape 20.000 de metri pătraţi de teren, va începe spre sfârşitul acestui an, după lansarea hotelului Nordis Mamaia 5, cel mai mare hotel din România, şi va include un total de peste 1.400 de noi apartamente premium şi peste 10.000 metri pătraţi de spaţii comerciale.

Totodată, pe un alt teren recent achiziţionat, cu o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi, va fi construită o parcare modernă cu 11 etaje, care va include peste 1.200 de locuri de parcare şi servicii de valet parking. Printre facilităţile noii zone a ansamblului se numără plajă proprie, restaurante şi cafenele, spaţiu de promenadă, loc de joacă pentru copii, patinoar, târg de Crăciun, spaţii care se alătură facilităţilor existente din prima etapă a proiectului şi anume SPA, piscine, cinematograf, săli de conferinţă, restaurante şi cafenele, galerie comercială, plajă de peste 20.000 de metri pătraţi, notează sursa citată.

Întreg ansamblul Nordis Mamaia 5 va cuprinde peste 3.000 de camere de hotel şi apartamente, dar şi peste 20.000 de metri pătraţi de spaţii de retail. Astfel, în urma unei investiţii de peste 200 de milioane de euro, va deveni cea mai mare dezvoltare imobiliară de pe litoralul românesc şi una dintre cele mai mari investiţii din România.

"Ne-am propus să aducem în România produse imobiliare excepţionale, care depăşesc cele mai înalte standarde de calitate. Cererea pentru prima etapă a proiectului a depăşit aşteptările noastre cele mai optimiste, clienţii noştri au apreciat atenţia deosebită la detalii, arhitectură, designul interior şi, mai ales, materialele de calitate pe care le folosim şi deşi ne-am confruntat cu diverse piedici în această perioadă incertă, suntem astăzi foarte aproape de deschiderea unui ansamblu exclusivist de excepţie pe litoralul românesc. De aceea, am cumpărat noile suprafeţe de teren, astfel încât prin extinderea Nordis Mamaia să venim în întâmpinarea clienţilor noştri cu apartamente de lux, care propun un stil de viaţă premium, cu toate facilităţile şi serviciile unui hotel de 5 stele. Facem acest lucru pentru că românii îşi doresc locuinţe la un standard înalt cu facilităţi excelente. La fel de important este faptul că Nordis Group oferă o nouă şansă turismului românesc, punând România pe harta destinaţiilor de lux, lucru de care suntem siguri că românii se simt mândri", a declarat Emanuel Poştoacă, Fondator Nordis Group.

Conform comunicatului, întreg complexul va fi deschis 12 luni pe an şi va include şi o galerie comercială premium cu boutique-uri ale unor branduri de lux, cazino, o clinică de servicii medicale şi de kinetoterapie, un muzeu de artă contemporană, astfel încât locuirea aici să ofere toate facilităţile unui stil de viaţă la superlativ, dar şi o grandioasă sală de evenimente pentru concerte sau evenimente sportive.

Nordis Mamaia 5, complex mixt cu hotel şi ansamblu rezidenţial de lux, va finaliza anul acesta prima etapă

În prezent, prima etapa a ansamblului rezidenţial şi hotelier Nordis Mamaia 5 are un grad de ocupare de peste 80%. Construcţia cuprinde 747 camere şi apartamente de hotel şi 613 apartamente rezidenţiale şi dispune de cel mai mare SPA de pe litoralul românesc, cu o suprafaţă de peste 3.200 mp.

Potrivit comunicatului, prin intermediul acestui proiect, dezvoltatorul a adus un concept nou pe piaţa din România: investiţia într-o cameră de hotel care generează bani pentru proprietar şi care se va bucura şi de o vacanţă de 5
, timp de o săptămână, în fiecare an, inclusă în pachetul oferit de Nordis.

Investitorii pot achiziţiona camere de hotel, care sunt ulterior închiriate de către dezvoltator. Astfel, fiecare proprietar va primi lunar o chirie fixă fără să mai aibă în grijă sarcinile conexe, cum ar fi întreţinerea spaţiului achiziţionat, închirierea către turişti sau perioadele fără flux de clienţi. Investitorii care aleg să profite de acest concept inovator pentru piaţa din România beneficiază de un randament garantat de 7%, camerele urmând să fie subînchiriate în regim hotelier turiştilor. Investiţia în prima etapă a ansamblului Nordis Mamaia 5
s-a ridicat la aproximativ 90 de milioane de euro.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 2 / 2021

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Legea

Companii

Internaţional