Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2020
Abonament gratuit

Obligaţiunile Vivre Deco debutează la BVB

I.M. Ştirile Zilei /

Obligaţiunile Vivre Deco debutează la BVB

Obligaţiunile corporative denominate în euro emise de Vivre Deco (VIV25E) intră la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), la o lună după finalizarea plasamentului privat, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Astfel, Vivre Deco este prima societate din sectorul e-commerce care listează la BVB obligaţiuni denominate în euro.

Potrivit sursei citate, Vivre a derulat la începutul lunii martie un plasament privat de obligaţiuni prin care a atras 3,45 milioane euro. Obligaţiunile au o maturitate de 5 ani şi o dobândă fixă de 5,25% pe an, plătibilă trimestrial.

Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: "Vivre Deco este o poveste de succes a antreprenoriatului românesc şi suntem mândri că îşi face intrarea pe bursă prin această emisiune de obligaţiuni. Această poveste de succes Made in Romania este confirmată atât de expansiunea regională a companiei, prin situaţiile financiare, dar mai ales prin faptul că investitorii au decis să investească în obligaţiunile Vivre într-o perioadă marcată de incertitudini pe pieţele financiare. Totodată, suntem încântaţi să prezentăm investitorilor de pe piaţa de capital o ofertă din ce în ce mai bogată de instrumente financiare în care pot investi, contribuind, astfel, la susţinerea antreprenorilor români şi demonstrând tuturor că investitorii sunt dispuşi întotdeauna să investească într-o companie cu perspective serioase de dezvoltare".

"În cadrul plasamentului privat, Vivre Deco a oferit spre vânzare 30.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 de euro, la o dobândă între 4,5% p.a. şi 5,5% p.a.. Plasamentul a fost suprasubscris, iar emitentul a decis suplimentarea ofertei, vânzând 34.534 de obligaţiuni, în valoare cumulată, de 3,45 milioane euro. Obligaţiunile au fost cumpărate de 66 investitori, atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali.", arată comunicatul.

Monica Cadogan, cofondator şi Director General al Vivre Deco, a transmis: "Studiem oportunitatea finanţării prin piaţa de capital din România de peste 3 ani şi ne bucurăm ca este posibil, atât pentru Vivre, cât şi pentru alte companii româneşti, să-şi facă planuri de creştere prin Bursa de Valori Bucureşti. Succesul acestei emisiuni de obligaţiuni ne bucură şi, în acelaşi timp, ne obligă sa atingem performantele propuse. Chiar şi în această perioadă în care mulţi retaileri suferă, investiţiile noastre în tehnologie sunt răsplătite şi suntem într-o creştere semnificativă la trimestrul 1 2020 comparativ cu anul 2019. Mă voi asigura că suntem în continuare o prezenţă activă şi profitabilă pentru investitorii actuali şi viitori."

Plasamentul privat şi admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor au fost asistate de BT Capital Partners, societatea de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania (TLV), în calitate de Consultant Autorizat.

Vivre va folosi finanţarea atrasă pentru susţinerea strategiei sale de dezvoltare accelerată, în special prin investiţii în instrumente de marketing, cu scopul extinderii bazei de clienţi şi a creşterii notorietăţii brandului, precum şi prin investiţii în tehnologie şi automatizări.

Vivre Deco a înregistrat, anul trecut, venituri de aproape 200 milioane lei, un profit operaţional EBITDA de 7,1 milioane lei şi un profit net de 3,4 milioane lei. Compania este prezentă în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est şi a înregistrat o dezvoltare susţinută în ultimii 5 ani, cifra de afaceri crescând în medie cu 28% anual.

Totodată, Vivre Deco este una dintre cele 15 companii finaliste ale ediţiei din 2019 a programului Made in Romania: Liga BVB, programul fanion al Bursei de Valori Bucureşti destinat identificării, promovării şi susţinerii viitoarelor motoare de creştere ale economiei României.

În acţionariatul Vivre Deco se regăsesc firmele Neogen (50%) şi Advisory Delta (45%) şi Nagy Vajda Andras Peter (5%). Firma Neogen este deţinută în proportie de 67% de Călin Fusu, 13,54% de Nagy Vajda Andras Peter, 10,86% de Bodo Zoltan Ferenc şi 8,6% de Laszlo Robert. Advisory Delta are un singur acţionar, Walnut Investments OOD, o companie cu sediul în Bulgaria, care este deţinută de Oliver Cadogan, membru al Consiliului de Administraţie al Vivre şi soţul Monicăi Cadogan, directorul general al Vivre.

Intermediarul plasamentului privat şi al listării obligaţiunilor, BT Capital Partners, a intermediat în ultimele 12 luni cinci emisiuni de obligaţiuni corporative şi trei tranzacţii de fuziuni şi achiziţii, în valoare de circa 250 milioane euro, fiind printre cei mai activi consultanţi de investment banking din piaţa locală.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Consilier

Companii

Internaţional