Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2020
Abonament gratuit

One United Properties - ridicare de capital de 25 de milioane de euro pentru One Cotroceni Park

G.U. Ştirile Zilei /

One United Properties - ridicare de capital de 25 de milioane de euro pentru One Cotroceni Park

One United Properties a finalizat procesul de majorare de capital în valoare de 25 de milioane de euro, pentru investiţii în cel mai mare proiect de regenerare urbană din Bucureşti, pe care îl dezvoltă în acest moment pe locul fostei fabrici Ventilatorul: One Cotroceni Park, conform unui comunicat de presă. Compania a cedat recent 30% din firmele care dezvoltă componenta de birouri a proiectului One Cotroceni Park pentru o creştere de capital ce va fi investit în dezvoltarea acestui proiect.

În acest moment, 50% din faza 1 a componentei office One Cotroceni Park este deja preînchiriată. Întreg spaţiul este construit după ultimele standarde tehnologice pentru cea mai performantă clădire de birouri adaptată realităţii post-covid, având 3 m înălţime utilă şi beneficiind de certificarea LEED Platinum, iar certificarea WELL (cel mai înalt standard de calitate a mediului de lucru existent pe piaţă) se află în curs de obţinere. Dezvoltatorul a primit autorizarea de construire pentru parcul de afaceri în toamna anului trecut, iar în prezent construcţia proiectului a atins primul etaj.

Mihai Păduroiu, CEO al diviziei office One United Properties, a declarat: "One Cotroceni Park livrează un concept care schimbă perspectiva asupra dezvoltărilor imobiliare clasice şi care va deveni un punct de referinţă pentru viitorul Bucureştiului. Parcul de afaceri este unic pe piaţa de birouri din Bucureşti şi va oferi spaţii de birouri flexibile, cu acces la zone verzi, grădini suspendate, dar şi o varietate de servicii dezvoltate în jurul conceptului de "wellbeing" - starea de bine a angajaţilor şi calitatea mediului de lucru, zone pentru activităţi în aer liber, inclusiv gym cu piscină, o galerie de retail cu o suprafaţă de 15.000 mp, comparabilă cu cea a unui mall. Prima fază a acestui proiect este deja preînchiriată în proporţie de 50%.''

Potrivit comunicatului, în premieră pentru un proiect office din Bucureşti, One Cotroceni Park va fi direct conectat la viitoarea staţie de metrou Academia Militară şi va oferi o vedere panoramică asupra Palatului Cotroceni, Grădinii Botanice sau Palatului Parlamentului. Acest proiect multifuncţional reprezintă o redefinire a conceptului Work - Live - Shop, realizat după cele mai înalte specificaţii tehnice şi respectând standardele post-covid. Pe lângă cei 15.000 mp de spaţii de retail şi cei 80.000 mp GLA dedicaţi business park-ului, One Cotroceni Park prevede şi o componentă rezidenţială cu aproximativ 800 de apartamente, ce va fi dezvoltată în mai multe faze. Autorizaţia pentru componenta rezidenţială se află în curs de obţinere.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 6 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional