Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2024

P3 Logistic Parks a încheiat tranzacţii pentru 98.500 metri pătraţi în anul 2022

S.B. Ştirile Zilei /

P3 Logistic Parks a încheiat tranzacţii pentru 98.500 metri pătraţi în anul 2022

P3 Logistic Parks ("P3") anunţă rezultatele activităţii de leasing pentru anul 2022 în România. Evoluţia sectoarelor de retail, logistică şi transport, împreună cu suita de facilităţi moderne disponibile în parcul industrial de pe Autostrada A1 au adus pentru dezvoltatorul european contracte pentru peste 98.500 de metri pătraţi de spaţii logistice şi birouri.

Sînziana Pardhan, Managing Director P3 în România, declară: "2022 a fost anul care a confirmat faptul că cele mai mari provocări nu pot fi anticipate, iar şansa de reuşită este tot timpul un exerciţiu de echipă bazat pe perseverenţă, consecvenţă şi gândire laterală. În ciuda războiului de la graniţă şi a scumpirilor generalizate, anul trecut a fost un an bun pentru P3 România. Prin diversitatea facilităţilor din parcul P3 Bucharest A1, şi nu numai, clienţii noştri ne-au rămas alături, rata de retenţie fiind, în continuare, foarte ridicată. Sub auspiciile dinamicii pieţei, sectoarele care au performat cel mai bine în cazul locaţiei noastre au rămas aceleaşi, şi anume retialul şi serviciile logistice. Piaţa se stabilizează, nu mai creşte la fel de mult ca în perioada pandemiei, însă este o creştere constantă, sănătoasă, iar noi suntem pregătiţi pentru a răspunde cu încredere solicitărilor actualilor şi viitorilor noştri clienţi."

Din totalul de închirieri, 88% reprezintă cererile de la clienţii existenţi, care şi-au reînnoit contractele (54.000 mp) şi au extins suprafaţa spaţiilor închiriate (33.000 mp). Clienţii noi ocupă 11% din totalul tranzacţiilor (11.500 mp), iar contractele pe termen scurt cumulează suprafeţe de 7.500 mp. Aceste rezultate arată creşterea susţinută a activităţii clienţilor existenţi şi, în consecinţă, nevoia de a-şi mări spaţiile de depozitare.

Companiile de logistică reprezintă jumătate din contractele nou încheiate pe parcursul anului trecut. Chiriaşi importanţi precum Altex, Acimoda, Yusen si SLS Cargo şi-au prelungit sau extins suprafeţele în P3 Bucharest A1. De asemenea, dezvoltatorul a primit în comunitatea sa locală doi noi chiriaşi, companiile ALEF Distribution şi FAN Courier. Noul spaţiu închiriat de liderul serviciilor de curierat din România a devenit principalul hub de curierat din vestul Bucureştiului, deservind toţi clienţii FAN Courier din această zonă.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional