Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2024

Parcul fotovoltaic "Cemacon Green Energy Farm" a devenit funcţional

F.D. Ştirile Zilei /

Parcul fotovoltaic "Cemacon Green Energy Farm" a devenit funcţional

CEMACON a încheiat implementarea proiectului "CEMACON Green Energy Farm", în valoare totală de 1.052.857 Euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 472.999 Euro. Proiectul, cofinanţat în cadrul "Programului pentru energie în România", prin Innovation Norway în calitate de operator de program, s-a derulat pe o perioadă de 14 luni, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, în urma implementării proiectului a fost construită o centrală electrică fotovoltaică cu o putere instalată de peste 1MWh, prin montarea, pe acoperişul fabricii, a unui sistem de 2.176 module fotovoltaice cu tehnologie monocristalină.

Estimările companiei care a implementat proiectul prevăd o reducere a emisiilor cu 299 tone CO2/an şi o optimizare a costurilor cu energia electrică în valoare de 82960 euro/an.

Energia produsă disponibilă pentru consum este în medie de 976 MWh/an, acoperind astfel, împreună cu centrala de cogenerare, cea mai mare parte a necesarului de energie electrică de la parcul industrial Recea.

Daniel Şologon, CEO CEMACON a declarat: "Preocuparea noastră pentru energie verde, protecţia mediului şi independenţă energetică a atins o nouă bornă importantă.

Centrala de cogenerare implementată acum doi ani împreună cu parcul fotovoltaic finalizat în această lună asigură aproape integral consumul de energie electrică pe platfoma industrială CEMACON din Recea, în timp ce estimările furnizorilor indică şi o reducere a amprentei de carbon cu aprox. 3000 tone CO2/an, echivalentul emisiilor anuale a 1000 de case.

Strategia noastră de dezvoltare durabilă este fundamentată pe obiective strategice care prevăd ca această companie să devină un pilon tot mai important în sectorul de producţie al economiei acestei ţări. Odată cu dezvoltarea într-un grup industrial de materiale de construcţii, responsabilitatea faţă de mediu şi de societate creşte proporţional. Aşadar, ne-am propus ca, până în 2030, toate fabricile CEMACON să îşi acopere consumul de energie electrică din surse alternative."

CEMACON mai menţionează că energia produsă disponibilă pentru consum este în medie de 976 MWh/an, acoperind astfel, împreună cu centrala de cogenerare, cea mai mare parte a necesarului de energie electrică de la parcul industrial Recea.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii

Internaţional