Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2019

PENTRU EURO 2020CNAB a demarat modernizarea Aeroportului Băneasa

Ştirile Zilei /

CNAB a demarat modernizarea Aeroportului Băneasa

Aeroportul Băneasa se pregăteşte să primească o parte dintre suporterii care vor veni în ţara noastră cu prilejul turneului final de fotbal Euro 2020.

Lucrările de reabilitare şi modernizare ale aeroportului vor costa peste 55 de milioane lei. De modernizarea aeroportului închis în urmă cu şapte ani se va ocupa asocierea SC Bog Art SRL (lider de asociere) - SC UTI Grup SA (asociat), singura care a depus ofertă în cadrul licitaţiei organizate de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Contractul a fost semnat, ieri, în prezenţa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, care s-a arătat încrezător că lucrările se vor termina înainte de începerea Campionatului European de Fotbal de anul viitor. Pe Aeroportul Băneasa ar urma să aterizeze aeronavele echipelor de fotbal, dar şi oficialii UEFA.

Lucrările, ce ar urma să fie finalizate după opt luni, sunt împărţite astfel: două luni proiectarea, şase luni execuţia. Ca să poată respecta termenul stabilit de oficialii CNAB, constructorul a cerut sprijin în obţinerea tuturor autorizaţiilor şi avizelor necesare.

"Graficul de lucrări răspunde cerinţelor beneficiarului, însă avem nevoie de sprijin pentru a grăbi procesul de obţinere de avize şi autorizaţii. Fiecare primărie are 30 de zile ca să răspundă la solicitările noastre, iar când noi avem 2 luni de proiectare, 30 de zile este enorm", a declarat Raul Doicescu, fondator şi acţionar Bog'Art.

"Îl vom finaliza până la începerea Campionatului European de Fotbal. Se poate lucra şi iarna. (...) Voi fi prezent şi aici pentru supravegherea lucrărilor. (...) O să mă implic în obţinerea aces-tor autorizaţii", a precizat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Potrivit acestuia, până la finalul lunii mai a anului viitor va fi gata şi linia feroviară care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord din Capitală, o altă solicitare a UEFA pentru ca ţara noastră să găzduiască meciuri din cadrul EURO 2020.

După finalizarea lucrărilor la Aeroportul Băneasa, capacitatea aeroportului va creşte de aproape 10 ori până la circa 350 de pasageri/oră/flux.

Oficialii CNAB estimează că Aeroportul Băneasa va înregistra, după redeschiderea sa pentru companiile de linie, un trafic anual de 350 de mii de pasageri.

Pe Aeroportul Băneasa nu au mai operat curse de linie din martie 2012. În 2011 circa 2,5 milioane de pasageri au aterizat şi au decolat de pe acest aeroport.

În prezent, pe Aeroportul Băneasa aterizează doar avioanele VIP, aeronavele cu demnitari la bord şi zboruri de urgenţă şi asta doar în intervalul 6 dimineaţa - 10 seara.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Consilier

Legea

Internaţional