Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

Peste 14.000 de locuinţe vor fi prezentate în acest weekend la târgul Imobiliarium

S.B. Ştirile Zilei /

Peste 14.000 de locuinţe vor fi prezentate în acest weekend la târgul Imobiliarium

Imobiliarium însumează, la ediţia din acest weekend, peste 14.000 de locuinţe, oferite de 50 de ansambluri şi agenţii atent selectate. Expoziţia prezintă vizitatorilor discounturi cuprinse între 1.000 şi 15.000 de euro, oferite doar în cadrul evenimentului.

Imobiliarium 2022 va avea loc în weekendul 14-16 octombrie, noutatea principală a ediţiei constând în noua locaţie a evenimentului - NORD Events Center by Globalworth, o locaţie modernă, accesibilă - aflată la un minut distanţă de staţia de metrou Pipera, ce dispune de parcare dedicată vizitatorilor.

Oferta acestei ediţii va acoperi o gamă diversificată de locuinţe, respectiv ansambluri imobiliare regăsite, preponderent, în zonele centrale şi de nord ale Capitalei, din toate segmentele. Circa 30% dintre locuinţe sunt deja finalizate, 50% se află în construcţie, iar 20% sunt în stadiul de plan.

"Ne aşteptăm ca această ediţie, la care estimăm în jur de 5000 de vizitatori, să fie una de succes. Mizăm, în primul rând, pe calitatea şi numărul ansamblurilor prezente, dar şi pe formatul conceptului Imobiliarium, care va asigura vizitatorilor o experienţă de prospectare eficientă şi plăcută. Totodată, după aproape trei ani, clienţii vor regăsi la noi numeroase oferte diversificate într-un singur loc, iar limitarea autorizaţiilor de construcţie, ce va determina o reducere considerabilă a ofertei în următorii ani, face ca toamna aceasta să fie o perioadă ideală pentru achiziţii imobiliare, atât pentru clienţii care îşi cumpără o locuinţă, dar şi pentru investitori", a declarat Mihai Cima, organizator Imobiliarium.

Printre cei mai mari expozanţi care îşi vor prezenta ofertele la expoziţia imobiliară din acest weekend se numără: NEPI Rockcastle, Aqua City, Nusco Imobiliara, Rent Guard, Cordia, Sole, Cortina Norh şi Cortina 126, Speedwell, ANG Luxury Properties şi mulţi alţii. Totodată, vizitatorii se vor putea bucura în cadrul evenimentului de diverse elemente surpriză, aduse de partenerii evenimentului, care completează experienţa clientului la târg.

Discounturi de până la 15.000 de euro şi o paletă largă de beneficii

Majoritatea dezvoltatorilor vin la Imobiliarium cu diverse promoţii, cele mai întâlnite fiind discounturile cuprinse între 1.000 şi 15.000 de euro, oferite doar în perioada evenimentului. Totodată, expozanţii propun o varietate de beneficii dedicate clienţilor. Spre exemplu, Aqua City oferă locuri de parcare în subteran, în valoare de 15.000 de euro, la orice achiziţie, iar Parcului 20 by Cordia propune, pe lângă oferte exclusive la ultimele unităţi disponibile din ansamblu, o gamă largă de beneficii precum staţii de încărcare pentru maşini electrice, parcări pentru vizitatori, parcări pentru biciclete, boxe la subsol, recepţie pentru rezidenţi şi vizitatori etc.

Totodată, în cadrul expoziţiei vor fi lansate în premieră şi noi ansambluri rezidenţiale. Unul dintre expozanţi - NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar şi dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, aduce la Imobiliarium primul proiect rezidenţial al grupului - Vulcan Residence - ce va fi finalizat în a două jumătate a anului viitor. La Imobiliarium, Vulcan Residence vine cu un pachet special de preţuri pentru un număr limitat de apartamente, cât şi cu oferte tip « apartament plus loc de parcare » sau « apartament plus spaţiu de depozitare » la un preţ special, care se încadrează în plafonul TVA de 5%, încă în vigoare până la finalul anului.

Printre alţi mari dezvoltatori care lansează noi ansambluri în cadrul Imobiliarium se numără şi Nusco Imobiliara - un nou proiect de 120 de vile în zona de Nord a Capitalei, respectiv Cortina North, care lansează faza a doua a complexului. Un alt dezvoltator care vine la Imobiliarium cu stoc nou, la preţuri de lansare, este Speedwell, cu ansamblurile The Ivy şi Triama Residence. Din portofoliul acestuia mai face parte şi Paltim, un proiect premium de regenerare urbană, amplasat pe malul Begăi, în Timişoara, ce reprezintă o oportunitate de investiţie pentru cei interesaţi.

Majoritatea dezvoltatorilor îşi vor prezenta ofertele deja aflate pe piaţă, dintre care menţionăm case ce pornesc de la preţul de 110.000 de euro în Buftea, lângă pădure, oferite de dezvoltatorul Sole sau proiectele Cortina North şi Cortina 126 - locuinţe premium şi high-end, cu design inovator, finisaje şi dotări de excepţie, de la dezvoltatorul Cortina. Totodată, dezvoltatorii vor expune şi proiecte ce prezintă un potenţial investiţional, în zone de vacanţă. Un exemplu în acest sens ar fi ansamblul Jade Tower, din Costa del Sol, Spania, oferit de Cordia.

Un alt proiect inovator, ce îşi propune să stabilească un nou reper pentru locuinţele de lux din Capitală şi din ţară este Elie Saab Towers - creat de către Metropolitan Group şi Elie Saab, unul dintre cele mai importante nume din industria de Haute Couture la nivel mondial. Turnurile Elie Saab vor fi amplasate într-una dintre cele mai exclusiviste zone ale Capitalei.

ANG Luxury Properties propune în cadrul târgului un portofoliu impresionant de ansambluri de lux, precum Pines Residence, Marina Tower, Green Lake Smart Villas, Grand Chalet, Brick, Urban Plaza etc. Mai mult, pentru Marina Tower şi Grand Chalet (ansambluri la mare şi munte) compania oferă vouchere considerabile (între 5.000 şi 50.000 de euro) doar primilor 5 cumpărători. Totodată, atât cele două ansambluri menţionate, cât şi Damac, EMAAR si Sobha din Dubai, oferă payment plans pe 2, respectiv 5 ani. Săptămâna aceasta, ANG Luxury Properties lansează NOAM - showroom-ului diviziei sale de mobilă, un business complementar ce importă mobilă, finisaje şi decoraţiuni de la branduri de prestigiu din Italia. Vizitatorii Imobiliarium vor putea beneficia de cele 3000 de vouchere oferite de NOAM în cadrul evenimentului. Mai mult, ANG Luxury Properties va prezenta în cadrul târgului şi primul proiect imobiliar în calitate de dezvoltatori, sub brandul Monarc.

Soluţii şi proiecte complementare achiziţiei imobiliare, dedicate clienţilor Imobiliarium

Pentru a facilita experieţa de prospectare şi achiziţie a locuinţei, Imobiliarium are ca parteneri diverse companii ce oferă servicii complementare, dedicate celor interesaţi de achiziţia unei locuinţe. Spre exemplu, în cadrul evenimentului, Storia.ro, platforma imobiliară cu cele mai multe anunţuri, va lansa indexul T.R.A.I., un instrument care ajută clientul în decizia de achiziţie.

"Indexul T.R.A.I te ajută să vezi nivelul real de trai al locuitorilor unui cartier, un fel de index al sănătăţii imobiliare a zonei. Încurajăm pe toata lumea să intre pe trai.Storia.ro, măcar din curiozitate, dacă nu se află acum în căutarea unei locuinţe, iar la Imobiliarium îi aşteptăm la standul Storia.ro cu mai multe surprize, inclusiv unele de casă nouă, dar şi cu diverse activităţi, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii", a declarat Monica Dudău, Marketing Manager Storia.ro & OLX Imobiliare. 

Pe de altă parte, Bankata, comparator financiar cu peste 50 de criterii de analiză, a pregătit cu ocazia evenimentului 35 de oferte de credit ipotecar şi 50 de oferte de credit de nevoi personale, potrivite pentru orice profil de cumpărător. Iar Tech Cuisine, cel mai important jucător de pe piaţa de smart home din România, va prezenta, la standul dedicat, soluţii de automatizare a încălzirii, a accesului în locuinţă, echipamente pentru controlul inteligent al iluminării şi multe altele.

De asemenea, va fi prezent şi brandul Kuziini, producător de bucătării ce aduce în faţa vizitatorilor Imobiliarium un software avansat, ce oferă clienţilor posibilitatea de a-şi proiecta şi vizualiza bucătăriile prin intermediul programului special de realitate virtuală.

Oferta imobiliară vine însoţită de o experienţă digitală

Prin intermediul platformei de înregistrare MyConnector, organizatorii Imobiliarium facilitează accesul gratuit la eveniment, dacă înregistrarea este realizată înainte de începerea târgului. Acelaşi instrument digital oferă vizitatorului şi posibilitatea de a primi o segmentare dedicată a ofertelor din cadrul expoziţiei (în funcţie de nevoile sale, bifate la înscriere), astfel încât în cadrul evenimentului va şti exact ce ansamblu se regăseşte în criteriile sale.

Totodată, pe toată perioada expoziţiei, vizitatorii vor avea posibilitatea de a vedea ansamblurile prin imagini 360 grade, disponibile pe device-urile expozanţilor, înainte de a le vizualiza în formă fizică, unele dintre acestea fiind încă nefinalizate.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective