Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2019

Piaţa închirierilor de birouri în Bucureşti a crescut cu 7%

A.I.G. Ştirile Zilei /

Piaţa închirierilor de birouri în Bucureşti a crescut cu 7%

Tranzacţiile de închiriere a spaţiilor de birouri în Bucureşti au cumulat o suprafaţă totală de 385.800 metri pătraţi în cursul anului trecut, în creştere cu 7% faţă de datele din 2018, arată un studiu ESOP Consulting, publicat luni.

"De asemenea, s-au înregistrat pre-închirieri de suprafeţe mari de peste 10.000 mp care au depăşit 80.000 mp şi 25% din totalul tranzacţiilor cu spaţii noi, iar ritmul expansiunii operatorilor de servicii pentru corporatişti a fost ridicat", afirmă Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting CORFAC International.

La trendul de creştere al suprafeţelor de închirieri pentru spaţiile de birouri au contribuit livrările record destinate serviciilor pentru corporatişti. Astfel, un exemplu este seria de tranzacţii realizate de World Class, cel mai mare operator de săli de sport din România, care se extinde în trei mari proiecte statement din Bucureşti, prin intermediul ESOP Consulting. Datele citate arată că World Class a pre-închiriat spaţii, în ultimul trimestru din 2019, şi are în vedere deschiderea de noi cluburi de sănătate în Oregon Park, Sema Parc şi în Campus 6.

În cursul anului 2019, tot tranzacţii în serie, în mai multe clădiri noi de birouri, au realizat şi operatorii din zona de servicii food Stradale şi Carrefour.

Totodată, cea mai mare tranzacţie a anului trecut, din punctul de vedere al suprafeţei închiriate sau pre-închiriate de către o companie într-o clădire de birouri, a fost realizată în ultimul trimestru, respectiv rezervarea unui spaţiu de către Ubisoft.

ESOP este una dintre companiile de referinţă în piaţa imobiliară din România, numărându-se în rândul primelor cinci companii specializate în segmentul comercial al pieţei.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Consilier

Legea

Internaţional