Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 4 / 2022
Abonament gratuit

Prima biserică ortodoxă dintr-un ansamblu residenţial nou din România se construieşte în Cartierul Cosmopolis

S.B. Ştirile Zilei /

Prima biserică ortodoxă dintr-un ansamblu residenţial nou din România se construieşte în Cartierul Cosmopolis

Cosmopolis anunţă startul lucrărilor pentru prima biserică ortodoxă construită într-un ansamblu rezidenţial nou din România.

Piatra de temelie a bisericii din cartierul Cosmopolis a fost sfinţiţă în acest week-end, pe 28 Mai 2022, de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Evenimentul a avut loc în prezenţa unui numeros sobor de clerici, a primarului comunei Ştefăneşti, a reprezentanţilor Opus Land - dezvoltatorul Cosmopolis şi a credincioşilor din cartier.

"Este o mare bucurie pentru noi să anunţăm acest proiect, care va aduce celor peste 14.000 de locuitori ai ansamblului nostru, un loc de rugăciune şi bucurie spirituală. Este important ca toţi cei care aleg să se mute în "oraşul numit acasă", să găsească aici toate facilităţile necesare pentru o viaţă frumoasă şi echilibrată, dar şi un lăcaş de închinare, aproape de ei. Noi, Opus Land, am decis să finanţăm construcţia fundaţiei pentru biserica ce va bucura inimile şi sufletele locuitorilor din Cosmopolis", a declarat Ozan Tuncer, CEO al Cosmopolis.

Terenul de 2.000 de mp. pe care au început lucrările pentru noua biserică este localizat în zona lacului, în proximitatea autostrăzii.

"Trăim un moment deosebit, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu sprijinul unor oameni credincioşi, iată că s-a pus, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, piatra de temelie a acestei noi biserici, într-un cartier care era lipsit de o asemenea prezenţă sfântă şi binecuvântată şi care reprezenta o necesitate duhovnicească, pentru cei care doresc să aibă o viaţă spirituală şi locuiesc în cartierul acesta. Este un moment deosebit pentru că o biserică înseamnă o nouă casă a lui Dumnezeu, aşezată în mijlocul oamenilor. Sunt convins că într-un timp scurt, cu binecuvântarea lui Dumnezeu şi a sfinţilor ocrotitori, locul acesta va fi împodobit cu o biserică frumoasă în care dumneavoastră veţi avea posibilitatea să vă sfinţiţi viaţa." - este mesajul transmis de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarchal, cu ocazia sfinţirii pietrei de temelie a bisericii Cosmopolis.

Biserica din cartierul Cosmopolis va avea hramurile Sfântului Mucenic Gheorghe, Sfanta Muceniţă Fotini, Sfinţii Impăraţi Constantin şi mama sa Elena.

Datorită numărului mare de credincioşi din cartierul Cosmopolis, părintele Mihăiţă Cătălin Răducanu a fost desemnat să se ocupe de de acest proiect.

"Cu bucurie am dorit să pun în slujba bisericii experienţa celor 10 ani de preoţie. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi a Maicii Domnului am reuşit să obţinem autorizaţia de construire. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit şi vor contribui în continuare la ridicarea bisericii parohiale. " - a spus Preotul Paroh Mihăiţă Cătălin Răducanu - Parohia Cosmopolis

"Tot în această perioadă, în paralel cu construirea noii biserici s-a început şi lucrarea de construire a unei clopotniţe, ce va cuprinde şi un paraclis. Este locul în care se va efectua programul liturgic, până în momentul în care va fi gata biserica mare." - este informaţia furnizată de Preotul Dumitra Ştefănescu - consilier eparhial

Enoriaşii pot contribui şi ei la ridicarea lăcaşului de cult, atât prin resurse financiare sau forţă de muncă. Sponsorizările şi donaţiile pot fi făcute direct către Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfânta Muceniţă Fottini, pentru Biserica Ortodoxă Cosmopolis.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional